προορισμός…γεύση!

Η babka είναι ένα πλεκτό ψωμί που προέρχεται από τις εβραϊκές κοινότητες της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Παρασκευάζετε από μια απαλή αφράτη ζύμη που γεμίζετε, κόβετε και «πλέκετε» σε μακρόστενη κοτσίδα. Εδώ και κάποια χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και το έχουν προσθέσει στα προϊόντα τους σχεδόν όλοι οι φούρνοι.
Το χαρακτηριστικό του πλέξιμο που επιτρέπει στη γέμιση να φτιάχνει όμορφα σχέδια κατά τη διάρκεια του ψησίματος το κάνει απίστευτα ελκυστικό. Μπορείτε να το βρείτε γεμισμένο με μαρμελάδα, με σοκολάτα, με ταχίνι και ξηρούς καρπούς αλλά και σε αλμυρή εκδοχή με τυριά, σάλτσες ακόμη και κρέας.

 

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Babka με μαρμελάδα

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

BABKA ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

μαρμελάδα πορτοκάλι τσουρέκι

 

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *