προορισμός…γεύση!

Prep Time 1 hour Cook Time 50 min Rest Time 1 hour Total Time 2 hrs 50 mins Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα

Για το στόλισμα

Εκτέλεση

Για τις βάσεις

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
    Χτυπάω τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ και όταν αρχίσουν να πήζουν προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάω μέχρι να σχηματιστεί μια μαρέγκα γυαλιστερή, που να κάνει "κορυφές". Την πασπαλίζω με το κορν φλάουερ, το ξίδι και τη βανίλια και ανακατεύω ελαφρά με κουτάλι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρω την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

  2. Σχεδιάζω με μολύβι 3 κύκλους διαμέτρου 20-22 εκ. Αναποδογυρίζω το χαρτί και με την μαρέγκα σχηματίζω κύκλους.

  3. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C και βάζω τις μαρέγκες να ψηθούν 45'-50'. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τη μαρέγκα μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, μέχρι να κρυώσει τελείως (τουλάχιστον 1 ώρα). 

Για την κρέμα

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος με τη άχνη σε ένα μπολ του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ, δουλεύω με το σύρμα το φρέσκο τυρί κρέμα και τον πουρέ κάστανο. Ενώνω τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζω τη μια βάση σε μια πιατέλα και απλώνω το 1/3 της ποσότητας της κρέμας. Σκορπίζω λίγα κάστανα βρασμένα και λίγους σπόρους ροδιού και σκεπάζω με τη δεύτερη βάση. Στρώνω άλλο 1/3 κρέμας και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω.

  2. Σκορπίζω βρασμένα κάστανα, σπόρους ροδιού και κομμάτια σπασμένης καραμέλας.

author-sign

Δείτε επίσης...