Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τζίντζερ ή κάρυ. Ταιριάζουν εξίσου καλά και τα δύο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τη βάση: Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ
-
και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα
-
Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, την καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση
-
Για τη γέμιση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας και κρεμμυδιού
-
Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (δεν θα μαλακώσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα ψήσω την τάρτα)
-
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως τους καυτούς κύβους με το ½ κουταλάκι κύμινο
-
Τους ανακατεύω μέσα στο ταψί και τους αφήνω να κρυώσουν λίγο
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά
-
Προσθέτω το υπόλοιπο κύμινο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω
-
Τέλος, προσθέτω την κολοκύθα και τα κρεμμύδια και ανακατεύω απαλά
-
Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Βγάζω από το ψυγείο τη φόρμα με τη ζύμη, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη
-
Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει
-
Τη σερβίρω ζεστή