Τάρτα με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και κόκκινα φρούτα
Υλικά
Για τη βάση
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Για τη βάση
-
Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβω σε σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Στρώνω με μεμβράνη μια παραλληλόγραμη φόρμα για τάρτες και αδειάζω το μίγμα των μπισκότων. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση. Ραντίζω με το σιρόπι βύσσινο και σκορπίζω τα φιστίκια.
Για την γέμιση
-
Βάζω τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και της αφήνω να μαλακώσουν. Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνω τα 50 ml κρέμα γάλακτος. Στύβω τις ζελατίνες, τις ρίχνω στο μπρίκι με την καυτή κρέμα και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.
-
Βάζω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρίσει. Προσθέτω το γιαούρτι και το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη μισή ποσότητα κρέμα στην άδεια τάρτα και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Ρίχνω στην άλλη μισή κρέμα τον πουρέ κόκκινων φρούτων και ανακατεύω καλά. Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο και αδειάζω την ροζ κρέμα. Ισιώνω καλά και στολίζω με τα κόκκινα φρούτα.
Βάζω την τάρτα για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
User Reviews
Wow, this amazing!
Wow, this amazing!