προορισμός…γεύση!

Σουσαμομπακλαβάς

Σουσαμομπακλαβάς

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Rest Time 75 mins Total Time 1 hr 45 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη γέμιση

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On

Γέμιση

  1. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Απλώνω το σουσάμι σε ένα μεγάλο ταψί και το ψήνω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, αλλά να μην σκουρύνει. Στη συνέχεια το ρίχνω στο μπλέντερ και το χτυπάω για λίγο, με διακοπτόμενη λειτουργία, έτσι ώστε να σπάσουν οι σπόροι αλλά να μην γίνουν σκόνη. Το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω την αμυγδαλόψιχα, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω καλά.

Μπακλαβάς

  1. Αφήνω κατά μέρος 3 φύλλα. Λαδώνω ελαφρώς το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου. Στρώνω 3 φύλλα στον πυθμένα του ταψιού, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα. Σκορπίζω επάνω τους 2 - 3 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης, σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο και σκορπίζω από πάνω του γέμιση. Συνεχίζω τη διαδικασία, βάζοντας ένα-ένα τα φύλλα και πασπαλίζοντάς τα με τη γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνω με τα 3 φύλλα που άφησα κατά μέρος, τα οποία δεν πασπαλίζω με γέμιση.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το μπακλαβά σε ρόμβους ή σε τετράγωνα μικρά κομμάτια. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι, μέχρι να κάψει και ρίχνω από περίπου 1 κουτ. σούπας καυτό λάδι πάνω σε κάθε κομμάτι μπακλαβά. Ψήνω το γλυκό για 30 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160ºC και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζω το μπακλαβά από το φούρνο και τον αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρός.

Σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά, για 5 - 6 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, μέχρι το σιρόπι να δέσει. Σουρώνω το καυτό σιρόπι και περιχύνω τον χλιαρό μπακλαβά.

Keywords: σουσαμομπακλαβας

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Yummy

  1. gargorg

    Yummy