προορισμός…γεύση!

Σοκολατόπιτα με ανθότυρο

Σοκολατόπιτα με ανθότυρο

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 6

Υλικά

Για το μίγμα της σοκολατόπιτας

Για το μίγμα ανθότυρου

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το μίγμα της σοκολατόπιτας

  1. Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω την μαργαρίνη. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα των αυγών. Προσθέτω τη σοκολάτα σιγά σιγά και συνεχίζω το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργήσω ένα σοκολατένιο μίγμα.

  3. Στρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνω ελαφρά τα τοιχώματα. Αδειάζω εκεί το σοκολατένιο μίγμα και «κουνάω» να πάει παντού.

Για το μίγμα ανθότυρου

  1. Πλένω τον κάδο του μίξερ και βάζω όλα τα υλικά και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.

  2. Με ένα κουτάλι βάζω μεγάλες κουταλιές από την κρέμα ανθότυρου διάσπαρτα επάνω στο μίγμα της σοκολάτας. Με μια μαρίζ ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να «μπερδευτούν» ελαφρά οι δύο γεύσεις ή αν θέλω μπορώ απλά να στρώσω τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει πλήρως το μαύρο μίγμα.

  3. Ψήνω για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και το κόβω σε κομμάτια.

Keywords: σοκολατόπιτα με ανθότυρο

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Yummy