προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Cook Time 45 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 6

Υλικά

Για το μίγμα της σοκολατόπιτας

Για το μίγμα ανθότυρου

Εκτέλεση

Για το μίγμα της σοκολατόπιτας

  1. Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω την μαργαρίνη. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα των αυγών. Προσθέτω τη σοκολάτα σιγά σιγά και συνεχίζω το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργήσω ένα σοκολατένιο μίγμα.

  3. Στρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνω ελαφρά τα τοιχώματα. Αδειάζω εκεί το σοκολατένιο μίγμα και «κουνάω» να πάει παντού.

Για το μίγμα ανθότυρου

  1. Πλένω τον κάδο του μίξερ και βάζω όλα τα υλικά και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.

  2. Με ένα κουτάλι βάζω μεγάλες κουταλιές από την κρέμα ανθότυρου διάσπαρτα επάνω στο μίγμα της σοκολάτας. Με μια μαρίζ ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να «μπερδευτούν» ελαφρά οι δύο γεύσεις ή αν θέλω μπορώ απλά να στρώσω τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει πλήρως το μαύρο μίγμα.

  3. Ψήνω για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και το κόβω σε κομμάτια.

author-sign

Δείτε επίσης...