προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για το μίγμα της σοκολατόπιτας

Για το μίγμα ανθότυρου

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το μίγμα της σοκολατόπιτας

  1. Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω την μαργαρίνη. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα των αυγών. Προσθέτω τη σοκολάτα σιγά σιγά και συνεχίζω το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργήσω ένα σοκολατένιο μίγμα.

  3. Στρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνω ελαφρά τα τοιχώματα. Αδειάζω εκεί το σοκολατένιο μίγμα και «κουνάω» να πάει παντού.

Για το μίγμα ανθότυρου

  1. Πλένω τον κάδο του μίξερ και βάζω όλα τα υλικά και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.

  2. Με ένα κουτάλι βάζω μεγάλες κουταλιές από την κρέμα ανθότυρου διάσπαρτα επάνω στο μίγμα της σοκολάτας. Με μια μαρίζ ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να «μπερδευτούν» ελαφρά οι δύο γεύσεις ή αν θέλω μπορώ απλά να στρώσω τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει πλήρως το μαύρο μίγμα.

  3. Ψήνω για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και το κόβω σε κομμάτια.

Keywords: σοκολατόπιτα με ανθότυρο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση