προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 10

Υλικά

Για το σιρόπι

Έξτρα υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Για το ραβανί

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό για 2-3 λεπτά. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζω το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμα.

  3. Ρίχνω στον κάδο το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και την μαστίχα. Δουλεύω για 1 λεπτό ακόμη με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Τέλος, ρίχνω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό, ομοιογενές μείγμα.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά και πασπαλίζω με αλεύρι ένα ταψάκι 22x33 εκ. Αδειάζω το μείγμα του ραβανί και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

  5. Βγάζω το ραβανί από το φούρνο και με ένα μαχαίρι κόβω σε κομμάτια. Ρίχνω το κρύο σιρόπι και το αφήνω για 6-8 ώρες μέχρι να το γλυκό να το απορροφήσει εντελώς.

    Ραβανί παραδοσιακό
Keywords: ραβανί, σιροπιαστό, παραδοσιακό, σιμιγδάλι, γιαούρτι, μαστίχα, λεμόνι,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *