προορισμός…γεύση!

Παραδοσιακή πίτα που τη συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με ένα κιλό άγρια χόρτα.

Prep Time 1 ώρα Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 46 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το χυλό:

Για τη γέμιση:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση:

  1. Σε μια λεκάνη βάζω το σπανάκι και τα πράσα, τα αλατοπιπερώνω και τα ανακατεύω για 4 - 5 λεπτά, τρίβοντάς τα ταυτόχρονα με τα χέρια μου, για να αλατιστούν παντού. Τα αφήνω για 20 λεπτά κατά μέρος.
    blank
  2. Στύβω με τα χέρια μου το σπανάκι για να απομακρύνω τα υγρά και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω καλά.
    blank

Για την πίτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
    blank
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα Arla protein, τα αυγά, το νερό, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω το καλαμποκάλευρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός. Προσθέτω τα χορταρικά και ανακατεύω.
    blank
  3. Βουτυρώνω καλά ένα μεγάλο ταψί 20x30 εκ., με το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο καλαμποκάλευρο. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και με τα χέρια το απλώνω καλά. Σκορπίζω το μείγμα τυριών και τη μοτσαρέλα και σκορπίζω σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο βούτυρο.
    blank
  4. Ψήνω την πίτα πλαστός για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.
    blank
Keywords: πλαστός

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση