προορισμός…γεύση!

Παραδοσιακή πίτα που τη συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με ένα κιλό άγρια χόρτα.

Prep Time 1 hour Cook Time 45 min Rest Time 30 min Total Time 2 hrs 15 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη γέμιση: Σε μια λεκάνη βάζω το σπανάκι και τα πράσα, τα αλατοπιπερώνω και τα ανακατεύω για 4 - 5 λεπτά, τρίβοντάς τα ταυτόχρονα με τα χέρια μου, για να αλατιστούν παντού

  2. Τα αφήνω για 20 λεπτά κατά μέρος

  3. Στύβω με τα χέρια μου το σπανάκι για να απομακρύνω τα υγρά και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω καλά

  4. Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις

  5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα Arla protein, τα αυγά, το νερό, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα

  6. Προσθέτω το καλαμποκάλευρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός

  7. Προσθέτω τα χορταρικά και ανακατεύω

  8. Βουτυρώνω καλά ένα μεγάλο ταψί 20x30 εκ

  9. , με το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο καλαμποκάλευρο

  10. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και με τα χέρια το απλώνω καλά

  11. Σκορπίζω το μείγμα τυριών και τη μοτσαρέλα και σκορπίζω σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο βούτυρο

  12. Ψήνω την πίτα πλαστός για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα

author-sign

Δείτε επίσης...