προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 2 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τις βάσεις

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολάκι βάζω το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά. Βάζω το γάλα και το παντζάρι στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να λιώσει εντελώς το παντζάρι. Ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ το μείγμα νερού-μαγιάς, το βούτυρο, το γάλα με το παντζάρι και το αυγό. Χτυπάω τα υλικά αυτά με το μίξερ για 1 λεπτό, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τελείως.

  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνω αυτό το μείγμα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύω με τα χέρια για 8 - 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει μια εύπλαστη μάζα που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ. Εναλλακτικά δουλεύω τα υλικά με τη σειρά, στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα γάντζος, ειδικό για ζύμες.
    Αρχικά τα δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα για 4 λεπτά και στη συνέχεια σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

  3. Λαδώνω ένα μεγάλο ταψί και μεταφέρω εκεί τη ζύμη. Τη σκεπάζω με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά.
    Στη συνέχεια τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και πλάθω το καθένα σε μπάλα. Τις λαδώνω πολύ ελαφρά.

Για το ψήσιμο

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο με την κρέμα σκόρδου. Ανοίγω το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλή πίτσα και το μεταφέρω σε μια μεγάλη λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφω την επιφάνεια με το μείγμα ελαιόλαδο-σκόρδο και επάνω τους απλώνω τις φέτες παντζαριού, την πιπεριά και τα ντοματίνια. Ψήνω την πίτσα για 15 λεπτά.

  2. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο, σκορπίζω την μοτσαρέλα και τον βασιλικό και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί. Τις σερβίρω αμέσως, ζεστές.

Note

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα κόκκινα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά: ανθοκυανίνες, κερκετίνη και λυκοπένιο, τα οποία μπορούν να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, παρουσιάζουν αντικαρκινική δράση και συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Αποτελούν επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν βιταμίνη Κ, β-καροτένιο (προβιταμίνη Α) , βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, βιταμίνη B6, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο. Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνδυάζονται και με τις πρωτεΐνες του γάλακτος, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση και της ενίσχυση της μυϊκής μάζας. Στη διατροφικό αποτέλεσμα περιλαμβάνονται και οι βιταμίνες Α και D που σχετίζονται με την αποτροπή του κινδύνου της οστεοπόρωσης, εξαιτίας της παρουσίας βουτύρου. Στη διατροφική μας εξίσωση, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη φανταστική γεύση που προκύπτει από τα υπέροχα υλικά που περιέχει η συνταγή, τα οποία διακρίνονται και για την σπουδαία διατροφική τους αξία!

Keywords: πίτσα κόκκινα λαχανικά παντζάρια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση