προορισμός…γεύση!

Prep Time 1 hour Cook Time 1 hour Rest Time 50 min Total Time 2 hrs 50 mins Servings: 10

Υλικά

για το φύλλο

για την γέμιση

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  1. Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβω. Σε μια κατσαρόλα βάζω τα κρεμμύδια και αρκετό νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω τα κρεμμύδι να πάρουν 1-2 βράσεις. Τα σουρώνω σε σουρωτήρι και τα επαναφέρω στην κατσαρόλα.

  2. Προσθέτω το γάλα, αλάτι και πιπέρι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνω τη φωτιά. Τα αφήνω να βράσουν με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να απορροφήσουν τα κρεμμύδια σχεδόν όλο το γάλα (περίπου 20 λεπτά).

  3. Ρίχνω πασπαλιστά το πλιγούρι χωρίς να ανακατέψω και συνεχίζω το βρασμό σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνω τη φωτιά και αφήνω την κατσαρόλα σκεπασμένη για 30 λεπτά μέχρι το πλιγούρι να φουσκώσει και να κρυώσει η γέμιση.
    Ρίχνω τη φέτα, τα αυγά και την κανέλα και ανακατεύω καλά.

Για το φύλλο και την πίτα

  1. Βάζω το αλεύρι σε μια μπολ και δημιουργώ στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνω το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ξεκινάω το ζύμωμα, ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξω μια ζύμη απαλή. Η υφή της δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Κόβω τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και την αφήνω για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

  2. Ρίχνω στο τραπέζι αλεύρι, τοποθετώ το ένα μπαλάκι ζύμης και με τον λεπτό πλάστη ανοίγω ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό. Ραντίζω περιμετρικά με ελαιόλαδο. Σκορπίζω το ¼ της γέμισης και τυλίγω σε μακρύ ρολό.

  3. Μεταφέρω το ρολό σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά.
    Ραντίζω με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά.

author-sign

Δείτε επίσης...