προορισμός…γεύση!

Ντοματόρυζο σκορδάτο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 20 mins Rest Time 20 mins Total Time 55 mins Servings: 4 Best Season: Summer

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Ρίχνω το ρύζι σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το ξεπλένω καλά, μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο. Το στραγγίζω καλά.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις πιπεριές για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για ½ λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει. Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνω νερό, 2½ φορές περισσότερο από την ποσότητα του ρυζιού (για κάθε φλιτζάνι ρύζι υπολογίζω 2½ φλιτζάνια νερό). Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνω το ρύζι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.

  3. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα μυρωδικά και ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνω το ρύζι κατά μέρος για 20 λεπτά μέχρι να «σταθεί» και σερβίρω.

Keywords: ντοματορυζο σκορδατο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Yummy

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Yummy