προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω τα πρώτα 4 φύλλα κρούστας, τα πασπαλίζω με λίγη από τη ζάχαρη και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Με ένα μαχαίρι, κόβω πρώτα από την μακριά πλευρά στη μέση και κατόπιν από τη στενή πλευρά στη μέση. Έτσι δημιουργούνται 4 παραλληλόγραμμα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα άλλα 4 φύλλα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω τα πρώτα 4 φύλλα κρούστας, τα πασπαλίζω με λίγη από τη ζάχαρη και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Με ένα μαχαίρι, κόβω πρώτα από την μακριά πλευρά στη μέση και κατόπιν από τη στενή πλευρά στη μέση. Έτσι δημιουργούνται 4 παραλληλόγραμμα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα άλλα 4 φύλλα.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς, την άχνη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκάλι και το ανθόνερο.

  4. Τοποθετώ ένα παραλληλόγραμμο ψημένο φύλλο σε μια μακρόστενη πιατέλα. Ραντίζω με λίγο μέλι και σκορπίζω λίγο από το μείγμα των ξηρών καρπών. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία τοποθετώντας τέσσερις στρώσεις φύλλων και καρπών.

  5. Φτιάχνω ακόμη ένα μιλφέιγ με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρω ραντίζω με ζεστό μέλι, λίγους σπόρους ροδιού, κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Keywords: μιλφέιγ μπακλαβάς

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση