προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 min Cook Time 20 min Total Time 30 mins Servings: 8

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω τα πρώτα 4 φύλλα κρούστας, τα πασπαλίζω με λίγη από τη ζάχαρη και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Με ένα μαχαίρι, κόβω πρώτα από την μακριά πλευρά στη μέση και κατόπιν από τη στενή πλευρά στη μέση. Έτσι δημιουργούνται 4 παραλληλόγραμμα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα άλλα 4 φύλλα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω τα πρώτα 4 φύλλα κρούστας, τα πασπαλίζω με λίγη από τη ζάχαρη και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Με ένα μαχαίρι, κόβω πρώτα από την μακριά πλευρά στη μέση και κατόπιν από τη στενή πλευρά στη μέση. Έτσι δημιουργούνται 4 παραλληλόγραμμα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα άλλα 4 φύλλα.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς, την άχνη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκάλι και το ανθόνερο.

  4. Τοποθετώ ένα παραλληλόγραμμο ψημένο φύλλο σε μια μακρόστενη πιατέλα. Ραντίζω με λίγο μέλι και σκορπίζω λίγο από το μείγμα των ξηρών καρπών. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία τοποθετώντας τέσσερις στρώσεις φύλλων και καρπών.

  5. Φτιάχνω ακόμη ένα μιλφέιγ με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρω ραντίζω με ζεστό μέλι, λίγους σπόρους ροδιού, κανέλα και ζάχαρη άχνη.

author-sign

Δείτε επίσης...