προορισμός…γεύση!

Θα εντυπωσιαστείτε πόσο γρήγορα γίνονται αυτά τα κολοκυθοταρτάκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και μισή ώρα πριν ξεκινήσετε για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών.

pinit
0 Add to Favorites
Prep Time 15 min Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 5 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα

  2. Αφήνω κατά μέρος

  3. Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  4. Απλώνω τα φύλλα κρούστας το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα

  5. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο 10 εκ

  6. κόβω 6 δίσκους φύλλων (κάθε δίσκος δηλαδή αποτελείται από 4 φύλλα

  7. Αν δεν έχετε κουπ πατ, κόβετε τους δίσκους με ένα κοφτερό μαχαιράκι δίχως δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ

  8. Εφαρμόζω προσεκτικά τους δίσκους σε 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια (ή στις θήκες ενός δίσκου για μάφινς)

  9. Τα γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει

  10. Τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά

author-sign

Δείτε επίσης...