προορισμός…γεύση!

Αν δεν έχετε χωριάτικα απλά φύλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο στρογγυλά. Θα πρέπει μόνο να προσέξετε στις ενώσεις του «στεφανιού» να μισοκαλύπτετε το ένα ρολό με το άλλο για να μην υπάρχει κενό.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

διπλη πιτα με κιμα και γεμιστο στεφανι με τυρια

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 41 λεπτά. Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Αν δεν έχετε χωριάτικα απλά φύλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο στρογγυλά. Θα πρέπει μόνο να προσέξετε στις ενώσεις του «στεφανιού» να μισοκαλύπτετε το ένα ρολό με το άλλο για να μην υπάρχει κενό.

Υλικά

Για την πίτα

Για τη γέμιση με τυριά

Για τη γέμιση κιμά-λαχανικών

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση τυριών:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τη το κασέρι, τη φέτα, τη ντομάτα και την πιπεριά. Αφήνω κατά μέρος.

    blank

Για τη γέμιση κιμά-λαχανικών:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2 – 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια ρίχνω τα μανιτάρια και τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τον πελτέ, σβήνω με το ζωμό και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά και ο κιμάς να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τη γραβιέρα, ανακατεύω καλά και αφήνω κατά μέρος.

    blank

Για την πίτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

    blank
  2. Παίρνω το ένα απλό χωριάτικο φύλλο, το αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζω σε όλη του την επιφάνεια με τη μισή ποσότητα από τη γέμιση τυριών. Τυλίγω το φύλλο από τη μακριά του πλευρά, σε ρολό, φτιάχνω δηλαδή ένα στριφτάρι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο, στο οποίο σκορπίζω την υπόλοιπη γέμιση τυριών και το τυλίγω σε ρολό-στριφτάρι.

    blank
  3. Λαδώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 – 32 εκ. Απλώνω ένα στρογγυλό χωριάτικο φύλλο, καλύπτοντας καλά τα τοιχώματα και τον πυθμένα. Περιμετρικά του φύλλου βάζω τα δύο στριφτάρια, ώστε να φτιάξω ένα κύκλο γύρω στα τοιχώματα του ταψιού. Στον εσωτερικό του κύκλου, στο κέντρο του ταψιού στρώνω άλλα 3 στρογγυλά φύλλα. Εκεί αδειάζω τη γέμιση του κιμά και την απλώνω ομοιόμορφα. Σκεπάζω με άλλα 3 στρογγυλά φύλλα μόνο τη γέμιση.

    blank
  4. Αλείφω καλά όλη την επιφάνεια της πίτας με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει και πασπαλίζω μόνο το στεφάνι με τα τυριά με ολόκληρους σπόρους κύμινου.

    blank
  5. Την ψήνω για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: διπλη πιτα κιμα γεμιστο στεφανι τυρια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση