προορισμός…γεύση!

Η κλασσικότερη ζύμη για τάρτες (γλυκές ή αλμυρές).

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΜΠΡΙΖΕ, Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ

Prep Time 15 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 16 λεπτά. Servings: 1

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας

  2. Προσθέτω το αλάτι, τον κρόκο και το γάλα (ή το νερό) και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά

  3. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη

  4. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω

  5. Ξετυλίγω τη ζύμη και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει

  6. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ

  7. , δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας

  8. Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ

  9. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα

  10. Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής

Keywords: μπριζε

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση