προορισμός…γεύση!

Μικρά, κατακόκκινα και γλυκά, τα κεράσια είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα της Άνοιξης. Σε όποια συνταγή και να τα προσθέσετε, με το έντονα πορφυρό χρώμα τους και την τραγανότητά τους θα την κάνει σίγουρα επιτυχημένη. Εγώ σας δίνω τις 10 πιο αγαπημένες μου που ξέρω ότι θα τις αγαπήσετε κι εσείς.

Γαλατόπιτα με κεράσια

Η παραδοσιακή μανιάτικη γαλατόπιτα είναι το γλύκισμα που συνήθιζαν να φτιάχνουν το Πάσχα, με χοντρουλό, χειροποίητο φύλλο και πλούσια, σιμιγδαλένια κρέμα. Κανέλα και πορτοκάλι κάνουν τη γαλατόπιτα μοναδικά αρωματική.

Παρφέ σοκολάτα κεράσι

Το απόλυτο παρφέ του καλοκαιριού που συνδυάζει δύο λατρεμένες γεύσεις. Σοκολάτα και κεράσι! Εύκολο, γρήγορο, πλούσιο σε υφή και εθιστική γεύση.

Παρφέ λευκής σοκολάτας με κεράσια

Παρφέ (parfait) που στα γαλλικά σημαίνει τέλειο, είναι ένα παγωμένο γλύκισμα -και όχι παγωτό- με πλούσια κρέμα.

Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια

Πανεύκολα σφολιατάκια που γίνονται πολύ γρήγορα. Αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια μπορείτε να βάλετε φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάτε.

Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια

Παγωτό σάντουιτς βανίλια-κεράσι

Το παγωτό σάντουιτς είναι από τις πιο αγαπημένες παιδικές λιχουδιές. Τα φρέσκα κεράσια σίγουρα δίνουν γεύση και χρώμα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε και ότι φρούτο είναι της εποχής ή σας αρέσει περισσότερο. Βερίκοκα, φράουλες, σμέουρα, νεκταρίνια…

Παγωτό σάντουιτς βανίλια-κεράσι

Κορμός με 2 σοκολάτες και κεράσια

Ένα πανεύκολο γλύκισμα όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι και μια γλυκιά ευκαιρία για να μπούμε με τα παιδάκια μας στη κουζίνα να δημιουργήσουμε! Χρησιμοποιώ στη θέση των λουκουμιών ακανέ Σερρών και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Κέικ βουτυράτο με φρέσκα κεράσια και σάλτσα κεράσι

Αφράτο και μοσχοβολιστό ανοιξιάτικο κέικ που τα κεράσια πρωταγωνιστούν. Για να το σερβίρετε αφήστε το για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αν το αφήστε να κρυώσει εντελώς, μπορεί να σφίξει η καραμέλα που έχει δημιουργηθεί με τη ζάχαρη και τα κεράσια και να σας κολλήσει.

Κέικ βουτυράτο με φρέσκα κεράσια και σάλτσα κεράσι

Κεράσι, γλυκό του κουταλιού

Τον Ιούνιο, για λίγες μόνο ημέρες θα βρείτε στη λαϊκή και στα μανάβικα τα πετροκέρασα, σκληρά και τραγανά κεράσια με ζωηρό κιτρινοκόκκινο χρώμα. Ωμά δεν τρώγονται αλλά είναι ιδανικά για γλυκό κουταλιού. Παλιότερα, για να γίνουν ακόμα πιο τραγανά, τα «πέρναγαν» πρώτα από ασβεστόνερο αλλά σήμερα είναι μάλλον απίθανο να επιχειρήσει κανείς κάτι ανάλογο.

Κεράσι, γλυκό του κουταλιού

Τιραμισού με φρέσκα κεράσια και πετιμέζι

Ανάλαφρο και βελούδινο τιραμισού που «κρύβει» την γλύκα των φρέσκων κερασιών. Διαλέξτε κεράσια ώριμα αλλά σκληρά γιατί με το βράσιμο υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν.

Τούρτα μπισκότου με κεράσια

Είναι από τις ωραιότερες τούρτες που υπάρχουν. Βελούδινη κρέμα, τραγανά μπισκότα και κάτι κερασάκια σκέτη απόλαυση. Φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε και με γλυκό κουταλιού. Πορτοκάλι, περγαμόντο, φράουλα, σταφύλι… Το σίγουρο είναι, ότι θα ξετρελαθούν όσοι την δοκιμάσουν.

Τούρτα μπισκότου με κεράσια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *