προορισμός…γεύση!

Ο τρύγος ξεκίνησε και ο μούστος ρέει άφθονος στα βαρέλια. Ευκαιρία να φτιάξουμε το απόλυτο γλύκισμα της εποχής. Σας έχω τις 5 καλύτερες συνταγές για να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσταλευριά.

Μουσταλευριά

Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, απλώς στύβοντας ώριμα σταφύλια με τη μέθοδο που θα βρείτε στις Μαγειρικές Συμβουλές: Πώς φτιάχνω σπιτικό μούστο.

.

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι

Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.

.

Μουσταλευριά με πετιμέζι

Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, με την ασύγκριτη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση και γλύκα του πετιμεζιού. Ιδιαίτερα νόστιμη και ασυνήθιστη, σερβίρεται και σαν κρεμώδες γλύκισμα.

.

Μουσταλευριά με πετιμέζι και σοκολάτα

Το απόλυτο γλυκό του τρύγου είναι η μουσταλευριά. Με το πετιμέζι και τη σοκολάτα γίνεται τόσο καλό που μπορείτε να το σερβίρετε σε μικρά σφηνάκι σε γιορτή ή δείπνο.

.

Μουσταλευριά μπισκοτένια

Η μουσταλευριά γίνεται γίνεται γλύκισμα με τη λογική του cheesecake. Μπισκοτένια βάση, τραγανή επιφάνεια με μπόλικο καρύδι και βελούδινη μουσταλευριά… Γλυκιά κόλαση…

1 Comment

  1. Exceptional!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *