Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

KOUZINA 2017: «θαλασσινή εβδομάδα», η βασίλισσα της διοργάνωσης!

KOUZINA 2017: «θαλασσινή εβδομάδα», η βασίλισσα της διοργάνωσης!

Εκπρόσωποι Τύπου από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μετέφεραν την εικόνα στον κόσμο

Με «γιορτές των λιμανιών», μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, «γιορτές της φύσης» και περιπάτους «ανάμεσα στο νερό και το βουνό» συνεχίσθηκαν οι δραστηριότητες της 2ης εβδομάδας του KOUZINA 2017, η οποία ήταν αφιερωμένη:

  • στην αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα που περιβάλει την Ανατολική Χαλκιδική,
  • στους τρεις θαλάσσιους κόλπους της και
  • στην αμμώδη της ακτογραμμή με τις 61 ιδιαίτερες, λευκές παραλίες!

Με τους ψαράδες να έχουν την τιμητική τους και να συμμετέχουν σε κάθε κύρια ή παράλληλη δραστηριότητα, το KOUZINA 2017 αποτέλεσε για μία ακόμη χρονιά την αιτία οργάνωσης χαρούμενων εκδηλώσεων γαστρονομίας και πολιτισμού, οι οποίες γέμισαν με ντόπιους και επισκέπτες κάθε «προαθωνική γωνιά» της Ανατολικής Χαλκιδικής.
Η επικεφαλής chef του KOUZINA, Ντίνα Νικολάου, απογείωσε τις θαλασσινές γεύσεις και ανέδειξε για μία ακόμη φορά την τοπική ψαροπαραγωγή, παρουσιάζοντας μενού εμπνευσμένα από την αθωνική θάλασσα – στο «RESTAURANT ΛΕΜΟΝΙΑΔΗΣ» της Ουρανούπολης, στο «AVATON LUXURY VILLAS RESORT» στην Ακτή Κομίτσα, αλλά και στο «FISH RESTAURANT ANEMOΤΡΑΤΑ» της Αμμουλιανής.
1s 3 copy Βέλγοι, Γάλλοι και Κύπριοι εκπρόσωποι Τύπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις θάλασσες του Άθωνα και του Αριστοτέλη, να ανακαλύψουν την ιστορία που συνδέει τις θαλασσινές εξορμήσεις με εκείνες του βουνού, να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες της διοργάνωσης αλλά και να γίνουν μέρος της καθημερινότητας των ντόπιων και της γιορτής ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
5 copy IMG_7845s Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας έδωσαν δυναμικό παρόν, λαμβάνοντας μέρος στο φεστιβάλ και παρουσιάζοντας στο κοινό κυπριακές συνταγές της ορεινής Λάρνακας, εξελίσσοντας έτσι μια συνεργασία που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2016 σε τρόπο ανταλλαγής γαστρο-τουριστικής παιδείας και πολιτισμού.

Από το μενού της Ντίνας Νικολάου στο restaurant Lemoniadis στην Ουρανούπολη.
Από το μενού της Ντίνας Νικολάου στο restaurant Lemoniadis στην Ουρανούπολη.
Από το μενού της Ντίνας Νικολάου στο restaurant Lemoniadis στην Ουρανούπολη.
Από το μενού της Ντίνας Νικολάου στο restaurant Lemoniadis στην Ουρανούπολη.

Τέλος, μέλη του Συλλόγου «Εργάνη» του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου παρέλαβαν το «κλειδί» του KOUZINA 2018, του οποίου τιμώμενος ελληνικός προορισμός θα είναι η Κρήτη, προκειμένου να δρομολογήσουν προωθητικές και κύριες δραστηριότητες της επόμενης διοργάνωσης. Η από μέρους τους παρουσίαση θαλασσινών συνταγών από την Κρήτη στο λιμάνι της Αμμουλιανής ενθουσίασε το κοινό και τους ευρωπαίους εκπροσώπους Τύπου.

Από το μενού της Ντίνας Νικολάου στο fish restaurant Μεγάλη Άμμος στην Αμμουλιανή
Από το μενού της Ντίνας Νικολάου στο fish restaurant Μεγάλη Άμμος στην Αμμουλιανή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «γαλλική» δημοσιογραφική αποστολή της δεύτερης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ως συνέργεια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου Ε.Ο.Τ. Γαλλίας, ενώ τους Κύπριους εκπροσώπους Τύπου συνόδευε εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.
Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του KOUZINA 2017 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και μπορείτε να τις δείτε  εδώ 6 copy IMG_7743s IMG_7746s


Related Posts

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]