destination taste!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σαντιγί και «χτυπητή κρέμα»

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σαντιγί και «χτυπητή κρέμα»

Καθημερινά ή ακόμα και σε πολλές συνταγές ο όρος «χτυπητή κρέμα» και «σαντιγί» χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συνταγών! Σκεφτείτε το καλύτερα… μήπως να είναι η ζάχαρης;

Γίνεται τελικά με ή χωρίς ζάχαρη;
Για να πετύχετε μια χτυπητή κρέμα ή μια σαντιγί , οι κανόνες είναι οι ίδιοι: χρειάζεστε κρέμα γάλακτος (πλήρης), με τουλάχιστον 30% λιπαρά, την οποία θα ανακατέψτε μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσετε μια αφρώδες κρέμα. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να διαλέγετε πάντα μια λιπαρή κρέμα. Αν είναι πολύ ελαφριά, τα λιπαρά μόρια δεν θα καταφέρουν να παγιδέψουν τον αέρα και η κρέμα δεν θα φουσκώσει.
Αν τώρα προσθέσουμε στη «χτυπητή» κρέμα, ζάχαρη (10% του βάρους της κρέμας θέλει, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο) και αν σας αρέσει και λίγη βανίλια για να δώσει γεύση, η κρέμα τότε αλλάζει και από «χτυπητή» γίνεται «σαντιγί». Ναι, αυτή είναι η μόνη διαφορά: μια κρέμα χωρίς πρόσθετα λέγετε χτυπητή, ενώ η σαντιγί είναι μία κρέμα στην οποία προσθέτουμε ζάχαρη. Τόσο απλά!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν.

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Το ιδανικό κέικ για το γλύκισμα αυτό είναι το κέικ σοκολάτας ή κέικ με σταφίδες και σοκολάτα ή κέικ με ξηρούς καρπούς. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσουρέκι.



Subscribe