destination taste!

SWEET OCTOBER!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Ευκολότατα, πολύ αρωματικά και αφράτα, τα κλασικά μπισκότα βανίλιας συνοδεύουν τον καφέ και το τσάι μας κάθε στιγμή της ημέρας. Προτιμάμε φυσική βανίλια για αξεπέραστο άρωμα.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

RED VELVET CAKE

RED VELVET CAKE

Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Φανταστική τάρτα με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και γεύση έκπληξη. Κρέμα αλλά και πραλίνα φουντουκιού που ξέρω ότι λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.


ΑΡΘΡΑ

EU RICE PRESS EVENT – ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

EU RICE PRESS EVENT – ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

To 1o masterclass για το ευρωπαϊκό Ελληνικό ρύζι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στον εξαιρετικό χώρο CWC PRO (Cooking Workshop Consulting) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» με τον διακριτικό…

ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΚΡΙΘΑΡΙ, ΣΙΤΑΡΙ… ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΚΡΙΘΑΡΙ, ΣΙΤΑΡΙ… ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

Βάλτε στην κουζίνα και στην καθημερινή σας διατροφή το πλιγούρι, το κριθάρι και το στάρι! Είναι άκρως υγιεινά, ιδιαίτερα χορταστικά, νηστίσιμα (ό,τι πρέπει για τη Σαρακοστή), ιδανικά για χορτοφάγους και μαγειρεύονται με ένα σωρό τρόπους. Αρκεί να μάθετε τα μικρά τους μυστικά! ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΑΓΟΡΑ &…

ΝΙΚΗΤΕΣ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ

ΝΙΚΗΤΕΣ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ

Τα ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ σε συνεργασία με το dinanikolaou.gr και με αφορμή την Παγκόσμια Ζυμαρικών (25 Οκτωβρίου) προσφέρουν σε 10 τυχερούς από 1 giftbox ΗΛΙΟΣ. ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ: Tasa Tasoula Γεωργία Ζάχου Dimitros Chatzds Sofia Pavlidou Maria Fouka ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕΣΩ INSTAGRAM ΕΙΝΑΙ: siadou_nikol…

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ

Οι ημικρανίες είναι ένα σύνδρομο αγγειακής προέλευσης που παρουσιάζεται ως επαναλαμβανόμενος σφυγμικός, παλμικός πόνος, συνήθως στο ένα ημισφαίριο της κεφαλής. Συναντώνται σε όλες τις εθνικότητες, φυλές και γεωγραφικές τοποθεσίες του κόσμού. Επίσης, μπορεί να εμφανιστούν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή με…

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙ

Αγαπημένο φρούτο του φθινοπώρου που βρίσκουμε πολύ εύκολα σε μανάβικα και λαϊκές αγορές. Δύσκολα το καταναλώνουμε ωμό αφού είναι πολύ σκληρό και στυφό. Μαγειρεμένο όμως, σε γλυκά και φαγητά, μεταμορφώνεται… Απαλή και λουλουδάτη γεύση, με ένα λεπτό άρωμα, δίνει μοναδικό χαρακτήρα στα πιάτα… Οι περισσότεροι…

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

Δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε ότι μια φυτική διατροφή προσφέρει όφελος στην υγεία του ανθρώπου. Άτομα που καταναλώνουν φυτικά τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή τους παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αρτηριακής πίεσης, παχυσαρκίας και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Πρωτεΐνες υπάρχουν τόσο στα φυτικά όσο…

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ… ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ;

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ… ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ;

Πιστεύω πως τα λαζάνια… …με κιμά στο φούρνο είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων παιδιών! Εσείς πως τα φτιάχνετε; με ή χωρίς bechamel; Να ξέρετε πως το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει αρκετά την Ιταλία, όπως άλλωστε και στη Γαλλία με την ονομασία του κρουασάν…

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Συνήθως, όταν πεινάμε πολύ και το φαγητό δεν είναι ακόμα έτοιμο, τείνουμε να τρώμε κάτι που μας αρέσει πολύ, κάτι λιπαρό για να ικανοποιήσουμε κυρίως το μυαλό μας και όχι το στομάχι μας! Έχετε σκεφτεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε ευχαρίστηση…

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

Μπορούμε να πούμε πως το μάγουλο μοσχαρίσιο γίνεται σιγά- σιγά η νέα αγάπη των ελληνικών εστιατορίων. Μη σας τρομάζει που ακούτε μοσχαρίσιο μάγουλο είναι και αυτό ένα νόστιμο κρέας που πρέπει απλώς να ξέρετε να το μαγειρεύετε καλά. Έχει και αυτό το τρόπο του! Είναι…

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

Το κροκ-μεσιέ είναι ένα είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό. Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος). Θα μπορούσαμε να πούμε υποθετικά στα ελληνικά ένας τραγανός κύριος. Πολλές παραλλαγές έχουν γίνει…

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

Ακόμη κι αν δεν το συνηθίζετε, σίγουρα θα έτυχε κάποια στιγμή να πάτε μόνοι σας έξω για καφέ ή φαγητό. Θυμάστε μήπως το βλέμμα αυτού που σας σέρβιρε; Ανήκετε στην κατηγορία ψηλή ξανθιά με εντυπωσιακό ντύσιμο ή ψηλός αξύριστος μελαχρινός με γυμνασμένους κοιλιακούς; Τότε εντάξει,…

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ

Tα ζυμαρικά «ΗΛΙΟΣ», με σεβασμό προς τον καταναλωτή, συνεχίζουν εδώ και 85 χρόνια την παράδοση της ποιότητας. Στη διαρκή τους προσπάθεια για το καλύτερο, προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών από 100% σιμιγδάλι επιλεγμένου σκληρού σιταριού της μητρικής εταιρείας «ΜΥΛΟΙ ΠΑΝ. ΔΑΚΟΥ». Έτσι επιλέγοντας «ΗΛΙΟΣ» γνωρίζετε ότι επιλέγετε…


SWEET AUTUMN!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Είναι από τις πιο θρεπτικές, πρωτεϊνούχες τροφές και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν το καταναλώνουν σε κάθε είδους μαγειρέματα. Είναι η τροφή «πασπαρτού»…

Αγορά

  • Κοτόπουλο θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, τόσο τεμαχισμένο όσο και ολόκληρο. Μπορείς, φυσικά, να το αγοράσεις από κρεοπωλείο που φέρνει κοτόπουλο από διάφορα γνωστά εκτροφεία.
  • Από συσκευασμένες μερίδες θα βρεις ολόκληρα μπούτια, κοπανάκια, στήθος, φτερούγες και συκωτάκια, αλλά και ολόκληρο ή μισό.
  • Οι μερίδες πωλούνται και φιλεταρισμένες (στήθος ή μπούτι).
  • Μπορείς να αγοράσεις ολόκληρο κοτόπουλο και να ζητήσεις από τον χασάπη να στο κόψει σε μερίδες. Είναι σαφώς πιο οικονομικό.
  • Μπορείς να ζητήσεις να σου φιλετάρουν στήθος ή να σου ξεκοκαλίσουν ολόκληρο το κοτόπουλο και να το αφήσουν ένα ενιαίο κομμάτια για να το κάνεις ρολό.
  • Μπορείς να ζητήσεις το φιλεταρισμένο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι) να στο κόψουν κιμά για πιο ελαφριά μπιφτέκια.
  • Τα πεντανόστιμα συκωτάκια πωλούνται και συσκευασμένα και χύμα με το κιλό σε όλα τα σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία.

Πώς μαγειρεύετε το κάθε κομμάτι

  • Ολόκληρο: Γίνεται ψητό στο φούρνο, στη σούβλα, στο ταψί, στην κατσαρόλα, στη γάστρα.
  • Μερίδες: Κομμένο σε μερίδες μαζί με τα κόκαλα μπορείς να τα ψήσεις, να τα μαγειρέψεις στην κατσαρόλα, να τα τηγανίσεις.
  • Φιλέτο: Το εκλεκτό, τρυφερό φιλέτο το φτιάχνεις στο τηγάνι, στη σχάρα, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα. Γίνεται κοτομπουκιές, γύρος, κιμάς για κεφτεδάκια, μπιφτέκια ή κεμπάπ.
  • Κοπανάκια και φτερούγες: Κοπανάκια είναι οι άκρες των μπουτιών και μαζί με τις φτερούχες θεωρούνται εκλεκτοί μεζέδες. Συνήθως μαρινάρονται και γίνονται γλυκόξινα, πανέ, στο φούρνο αλλά και στα κάρβουνα.
  • Συκωτάκια: Τρώγονται τηγανητά, σουβλάκι ή γίνονται γέμιση. Μπορείς να τα πανάρεις σαν τις κοτομπουκιές, να γεμίσεις φιλέτα ή ένα να τα προσθέσεις σε ένα απλό ριζότο.
  • Κόκαλα: Ναι… και τα κόκαλα του κοτόπουλου αξιοποιούνται. Είναι τέλεια για ζωμούς και σούπας. Πρόσθεσε και 2-3 φτερούγες μαζί με διάφορα λαχανικά.

Πώς θα το συντηρήσεις

Το φρέσκο κοτόπουλο, κομμένο μερίδες ή ολόκληρο, διατηρείται στο ψυγείο (συντήρηση) για 2-3 ημέρες. Μετά το βάζεις στην κατάψυξη όπου μπορεί να μείνει μέχρι 4 μήνες. Το καλύτερο είναι, να το χωρίζεις σε μερίδες ώστε να βγάζεις όση ποσότητα θέλεις κάθε φορά. Για να το ξεπαγώσεις, αφήνεις τα κομμάτια σε ένα μπολ, όλο το βράδυ στη συντήρηση του ψυγείου. Όχι έξω!

Ποια μυρωδικά αγαπούν το κοτόπουλο

  • Το μυρωδικό που ταιριάζει τέλεια στο κοτόπουλο είναι το εστραγκόν. Θα το βρεις αποξηραμένο, σε βαζάκια ή χύμα, σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα. Πασπαλίζεις απευθείας τα φιλέτα ή τα σουβλάκια και τα ψήνεις στο γκριλ  ή στα κάρβουνα. Μπορείς να το προσθέσεις σε μια μαρινάδα ή να το ρίξεις στον κιμά που θα ζυμώσεις τα μπιφτέκια.
  • Η ρίγανη και το θυμάρι ταιριάζουν πολύ σε ψήτο ή μαγειρευτό κοτόπουλο
  • Το γαρύφαλο. Όταν βράζεις κοτόπουλο, βάζεις στο νερό 2-3 καρφάκια γαρίφαλο. Η σούπα θα πάρει άλλη διάσταση.
  • Η δάφνη ταιριάζει σε όλες τις συνταγές κατσαρόλας.
  • Ξύσμα λεμονιού και χυμός, το τζίντζερ, η λουίζα ταιριάζουν πολύ με τα κοκκινιστά.
  • Κάρι. Το απόλυτο μπαχαρικό για το γνωστό «κοτόπουλο κάρι».
  • Πάπρικα. Κοτόπουλο κοκκινιστό με πάπρικα (γλυκιά, πικάντικη ή καπνιστή) θα κάνει μια σάλτσα εξαιρετική.
  • Αν φτιάξεις κοπανάκια ή φτερούγες στο γκριλ, η μαρινάδα τους θα γίνει συγκλονιστική αν προσθέσεις κέτσαπ και σάλτσα σόγιας.
Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.