Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

SWEET DREAMS!

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Καρυδόπιτα σοκολατένια… Ένα γλυκό, σκέτη κόλαση. Κόψτε την καρυδόπιτα σε μικρές μπουκίτσες και σερβίρετέ την σε πιατέλα.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένια γλυκά από όλα τα εσπεριδοειδή. Λεμόνια, κίτρα, περγαμόντο, μανταρίνι… ακόμα και λάιμ. Τα λεμόνια και τα κίτρα θα χρειαστεί να τα βράσετε 2-3 φορές γιατί είναι πιο πικρά.

TΑΡΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

TΑΡΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Εθιστικά ταρτάκια με τραγανό φύλλο Βηρυτού, μια αέρινη μους λεμονιού που δίνει δροσερή αίσθηση αλλά και καραμελωμένες μπανάνες.

CANNOLI SICILIANI

CANNOLI SICILIANI

Τα cannoli είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Σικελίας και οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους αφού μοιάζουν με μικρούς σωλήνες. Για να τα φτιάξετε, χρειάζεται να έχετε ειδικούς μεγαλλικούς σωλήνες που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Αφράτα, βουτυρένια και πεντανόστιμα αυτά τα γρήγορα μπισκοτάκια. Διαλέξτε μια σπιτική μαρμελάδα, φράουλα, σύκο ή και μια σπιτική πραλίνα που είμαι σίγουρη ότι τα παιδάκια θα λατρέψουν.


ΑΡΘΡΑ

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχουν κανόνες αδυνατίσματος; Δεν είναι λίγες οι φορές που συζητώντας με τις φίλες σας συνειδητοποιείτε ότι έχετε τουλάχιστον μία εβδομάδα να πάτε σούπερ μάρκετ, έχετε αναβάλλει τουλάχιστον 3 φορές τον τελευταίο μήνα να ξεκινήσετε γυμναστήριο, ενώ παραμένει η πεποίθησή σας να υιοθετήσουμε…

ΓΛΥΚΙΑ ΡΥΖΟΠΙΤΑ Ή ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ

ΓΛΥΚΙΑ ΡΥΖΟΠΙΤΑ Ή ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ

Το ρύζι, που ήταν βασικό είδος της βενετσιάνικης διατροφής, σπάνια χρησιμοποιούνταν στην κρητική μαγειρική, αφού ήταν εισαγόμενο προϊόν κι επομένως ακριβό. Μόνο σ΄ ένα μέρος της Κρήτης (στη Μεσαρά) έσπερναν ρύζι, είχε μικρή παραγωγή, κι αυτό κακόβραστο.  Το έτρωγαν νερόβραστο ή, μονάχα την περίοδο της…

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

  Αυτό το λαχταριστό φαγητό που μοσχοβολάει Ιταλία και αγαπάμε πολύ έχει και αυτό τα μυστικά του για να γίνει τέλειο. Θα βρείτε παρακάτω τα 10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τα λαζάνια. 1.Προσοχή στην υγρασία του κιμάΤα λαζάνια στο φούρνο με κιμά είναι…

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Σε περιόδους δίαιτας, συνήθως, αποφεύγουμε κάποια τρόφιμα που έχουν αρκετές θερμίδες. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν σημαίνει ότι μας κάνουν κακό. Αντιθέτως θα έλεγα, μας κάνουν καλό… Απλά πρέπει να δίνουμε προσοχή στην ποσότητα. Παν μέτρον άριστον, δηλαδή! Η μαύρη σοκολάτα Το ξέρουμε όλοι, ότι σε…

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ BBQ

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ BBQ

Γκαζιού ή με κάρβουνο; Απλή ή με έξτρα γκάτζετ; Σταθερή ή με ροδάκια; Μεγάλη ή μικρή; Διάσημη και πανάκριβη ή απλώς ένας κομμένος θερμοσίφωνας; Οι επιλογές για συσκευές bbq είναι χιλιάδες! Το θέμα είναι ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες και πώς θέλετε να τη…

ΒΟΗΘΑ ΤΟ PILATES ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ; Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΞΗΓΕΙ

ΒΟΗΘΑ ΤΟ PILATES ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ; Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΞΗΓΕΙ

«Η μέθοδος Pilates με τρόπο ακαταμάχητο και μαγευτικό αναπτύσσει το σώμα συνολικά, διορθώνει την κακή στάση του σώματος, αφυπνίζει το μυαλό και ανυψώνει το πνεύμα. Αυτή ήταν η φιλοσοφία του Joseph Pilates. Οι 8 βασικές αρχές της την καθιστούν διαφορετική και μοναδική» ομολογεί η γυμνάστρια Μαρία Μαραγιάννη…

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ

Τα Αγροκτήματα Κρήτης είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη φάρμα παραγωγής αυγών και πουλερικών στην Κρήτη που ιδρύθηκε το 1995 από τον Αντώνη Μανωλιτσάκη. To 2003, εφάρμοσε τη βιολογική εκτροφή ορνίθων αυγοπαραγωγής παράγοντας τα πρώτα βιολογικά αυγά στην Κρήτη. Το 2009 καινοτομεί ξανά παράγοντας και διανέμοντας στην…

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ – Ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ – Ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Διαδικτυακή ημερίδα – Αποτελέσματα της διαβούλευσης από την Ομάδα Έργου του Υπουργείου Τουρισμού για τον Γαστρονομικό Τουρισμό Με αφορμή τα αποτελέσματα της διαβούλευσης από την Ομάδα Έργου του Υπουργείου Τουρισμού για τον Γαστρονομικό Τουρισμό, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν σε…

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ

Οι ημικρανίες είναι ένα σύνδρομο αγγειακής προέλευσης που παρουσιάζεται ως επαναλαμβανόμενος σφυγμικός, παλμικός πόνος, συνήθως στο ένα ημισφαίριο της κεφαλής. Συναντώνται σε όλες τις εθνικότητες, φυλές και γεωγραφικές τοποθεσίες του κόσμού. Επίσης, μπορεί να εμφανιστούν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή με…

ΟΙ ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΟΙ ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Η γιαγιά μου, έλεγε ότι η μαραθόπιτα είναι η «Αρχόντισα» της πίτας και η αγαπημένη του παππού και δεν είχε άδικο, γιατί αυτή η πίτα είναι αγαπητή σ´ όλη την Κρήτη. Η μαραθόπιτα είναι μια πλακουτσωτή πίτα, γεμισμένη με μυρωδάτα άγρια αμάραθα1 και η ζύμη…

ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ: ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ: ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Πώς θα διατηρήσετε ένα νεανικό βλέμμα χωρίς γραμμές και σακούλες κάτω από τα μάτια; Οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια αποτελούν ένα από τα πιο μεγάλα αισθητικά προβλήματα. Καθώς μεγαλώνουμε, λεπτές γραμμές αρχίζουν να σχηματίζονται στην περιοχή, αποτελώντας ένα σημάδι…

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΑΤΖΗΔΩΝ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΑΤΖΗΔΩΝ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Η δίαιτα έχει συνδεθεί με την αποχή από αγαπημένες γεύσεις όπως τα γλυκά. Ευτυχώς, η αλήθεια απέχει από την παραπάνω πεποίθηση, μιας και η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με την ισορροπημένη πρόσληψη όλων των τροφών, αρκεί να προσέξουμε τα υλικά παρασκευής, την ποσότητα και τη συχνότητα…


ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!

ΠΩΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ;

ΠΩΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ;

Ένα επιτυχημένο μπέργκερ δεν είναι μόνο η συνταγή. Το σωστό ψήσιμο στο σωστό χρόνο είναι που θα το κρατήσει ζουμερό και πεντανόστιμο.

Στο τηγάνι: Θα βάλεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία, σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να αχνίσει. Τότε ρίχνεις ελάχιστο λαδάκι, το ανακινείς να απλώσεις και να λαδώσει όλη η επιφάνεια του τηγανιού. Βάζεις τα μπέργκερ και τα ψήνεις για 5-6 λεπτά. Τα γυρίζεις με τη σπάτουλα και τα ψήνεις για άλλα 5 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Στο γκριλ: Ανάβεις το γκριλ του φούρνου να ζεσταθεί. Λαδώνεις λίγο τη σχάρα του φούρνου και τοποθετείς επάνω σε μια λαμαρίνα (για να μη λερώσεις το φούρνο με τα ζουμάκια από τα μπέργκερ) και βάζεις τη σχάρα στο φούρνο να κάψει. Αφού κάψει, τοποθετείς τα μπέργκερ και τα ψήνεις 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, με ένα γύρισμα.

Στο φούρνο: Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180-200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψάκι, αραδιάζεις τα μπέργκερ και τα ψήνεις για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου (10 λεπτά) τα γυρίζεις για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Στα κάρβουνα: Εδώ είναι το καλύτερο… Αν είσαι μερακλής και έχεις ψηστιέρα με κάρβουνο, φτιάχνεις μια δυνατή, καυτή θράκα. Λαδώνει καλά μια σχάρα και την βάζεις να κάψει καλά. Τοποθετείς τα μπέργκερ και ψήνεις για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Subscribe