destination taste!

Κρητικό γλέντι με τα όλα του

Κρητικό γλέντι με τα όλα του

Παρόλο που ξεκίνησε ως σεμινάριο, τελικά, κατέληξε να γίνει ένα κρητικό γλέντι που τα είχε όλα. Ο φίλος μου Μανώλης Κασσάκης, έφερε από την Κρήτη τα εξαιρετικά προϊόντα του (ξυδάτο λουκάνικο, πανσέτα, σίγλινο, απάκι), τα οποία έγιναν αριστουργήματα γεύσεις στα χέρια του chef Γιάννη Τσιβουράκη, μέσα σε 3 εξαιρετικές συνταγές. Οι μπρουσκέτες με κρητικά χόρτα τσιγαριαστά, αυγό τηγανισμένο σε στάκα και λουκάνικο ξυδάτο, μας άνοιξαν την όρεξη για να συνεχίσουμε με γεμιστές πατάτες με γραβιέρα Κρήτης και απάκι και μια σαλάτα με σταμναγκάθι, αβοκάντο και πανσέτα. Η παραδοσιακή Τσικουδιά Arodama, ταίριαζε τέλεια στις γεύσεις και καταναλώθηκε στο έπακρο. Για το τέλος, η αγαπημένη μου Λένα Ηγουμενάκη, ήρθε από την Κρήτη για να μας μάθει τις παραδοσιακές «Ζαχαρωτές Μαντινάδες» αλλά και να μας δώσει όλες τις λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που διοργανώνει κάθε χρόνο, καταφέρνοντας να συσπειρώσει όλους τους συλλόγους της Κρήτης.

194850 202052 190357 175319 192509 182459 202839 180800 185439 190137 175255


Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]