destination taste!

Ένα σεμινάριο με συνταγές βασισμένες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ένα σεμινάριο με συνταγές βασισμένες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μοναδικό σεμινάριο, αυτό που απολαύσαμε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Θέμα: Το πρωτόλαδο. Κανείς δεν μπορούσε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που μας χάρισε ο Παντελής Ηλιακάκης, υπεύθυνος γευσιγνωσίας στο Olive bar Gaea, του Yolenis. Mας έδειξε τον σωστό τρόπο που πρέπει να γνωρίζουμε για να το δοκιμάσουμε αλλά και όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχουμε. Παράλληλα, φτιάξαμε ένα «πολύπλευρο» λαδόψωμο, δίνοντας διαφορετική γεύση σε κάθε κομμάτι του. Αυτό, μας έδωσε την δυνατότητα, να καταλάβουμε πόσο «δένουν» τα διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά με το φρέσκο ελαιόλαδο. Μια λαδένια, με ντομάτες, κρεμμύδια και καπνιστό σκουμπρί έγινε στη στιγμή και «εξαφανίστηκε» αμέσως αλλά και μοσχομυριστά λαδοκούλουρα με σταφίδες και κουφέτα έκλεισαν γλυκά τη βραδιά μας.

181947 182816 183107 185359 191645 193110 193345 194018 194027 200002


Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]