προορισμός…γεύση!

Οι γιορτές τελείωσαν και διάφορες έρευνες δείχνουν ότι πολλοί είναι εκείνοι που μετρούν έως 2 κιλά επιπλέον στα ζύγισμα της «επόμενης ημέρας», ως αποτέλεσμα της διατροφικής υπερβολής που συνοδεύει τη συγκεκριμένη περίοδο.
Από την άλλη, Ψυχραιμία!
Το καλοκαίρι αργεί ακόμα και επομένως υπάρχει αρκετός χρόνος για τη βελτίωση της βιολογικής ισορροπίας.
Η μετα-εορταστική διατροφή θα πρέπει αποτελέσει «αντίβαρο» με στόχο τη μείωση όλων εκείνων που ενδεχομένως αυξήθηκαν: από τα κιλά μέχρι και τους παθολογικούς βιολογικούς δείκτες.
Αυτή λοιπόν είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα ήπιας αποτοξίνωσης (Detox) του οργανισμού σας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, το βιβλίο μου, «Η Δίαιτα Detox» θα σας βοηθήσει από τη μία πλευρά να αποφύγετε «επιβαρυντικές» τροφές που είναι πλούσιες σε συντηρητικά και άλλες επιβλαβείς ουσίες.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το αλκοόλ, η ζάχαρη, το αλάτι, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, junk food, το κρέας, τα πλήρη γαλακτοκομικά, τα σφολιατοειδή, τα γλυκά, το βούτυρο και η μαγιονέζα.
Οι τροφές αυτές εκτός των άλλων περιέχουν βλαβερά κορεσμένα (ζωικά) και τρανς λιπαρά.
Από την άλλη, μέσω της δίαιτας Detox θα μπορέσετε να εφαρμόσετε προστατευτικές πρακτικές που ενισχύουν σημαντικά την ανοσοποιητική λειτουργία. Με απλά λόγια θα αποκτήσετε περισσότερη δύναμη, ενέργεια και φυσικά θα θωρακίσετε την υγεία σας.
Η Δίαιτα DETOX θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις επικίνδυνες τοξίνες που επιβαρύνουν τον οργανισμό σας και να αδυνατίσετε με ασφάλεια, χωρίς να πεινάσετε!
Με βάση αυτό το δεδομένο ο οργανισμός σας θα είναι περισσότερο ανθεκτικός και θα λειτουργεί πιο σωστά, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αποτελεσματική μείωση του βάρους!

Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD • Επιστημονικός Διευθυντής ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας • Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΔΔ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου • Επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Νευρολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο • Εκπαιδευτής Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών • Τηλ. 210 3647517 • Email: [email protected]
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: