Τα γλυκά ψυγείου είναι πολύ εύκολα. Δεν απαιτείται ψήσιμο, η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο και πολλές φορές εντυπωσιακό. Ανάλογα με τα υλικά που διαθέτει το ψυγείο και το ντουλάπι σας, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα γλυκά. Χρειάζεται να γνωρίζετε μερικά μικρά μυστικά και όλα θα γίνουν πολύ εύκολα.
Ξεκινάμε;
Στραγγίζουμε καλά
Αν θελήσουμε να κάνουμε ένα γλυκό ψυγείου που περιέχει φρούτα, θα πρέπει πρώτα να το στραγγίξουμε καλά. Οποιοδήποτε φρούτο θα πρέπει να μείνει για κάποιες ώρες σε σουρωτήρι για να χάσει τα περισσότερα υγρά του. Δεν έχει σημασία αν είναι φρέσκο ή φρουτάκια από γλυκό κουταλιού… αν είναι πετροκέρασο ή μαρασκίνο… Το ιδανικό είναι αφού καθαρίσετε και κόψετε τα φρέσκα φρούτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε να τα βάλετε σε σουρωτήρι μέσα στο ψυγείο (φυσικά να υπάρχει και ένα μικρό μπολ κάτω από το σουρωτήρι). Τα αφήνουμε για αρκετές ώρες -ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ. Έτσι θα αποφύγουμε να δείχνει το γλυκό σαν «μουλιασμένο».
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με 2 σοκολάτες
Γρήγορο γλυκάκι με μπισκότα και δύο σοκολάτες που θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια σας. Αφήστε το να παγώσει καλά για να σφίξουν οι κρέμες του πριν το σερβίρετε.
Παγώνουμε καλά
Τα μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε την οποιαδήποτε κρέμα θα πρέπει να είναι παγωμένα. Ιδανικά να είναι ανοξείδωτα. Όσο για την κρέμα γάλακτος και το γάλα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν απευθείας από το ψυγείο. Δεν τα αφήνουμε ούτε λεπτό να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα
Το γλυκάκι αυτό είναι το αγαπημένο της μαμάς μου. Φτιάχνετε πανεύκολα και μπορείτε να το αρωματίσετε με όποιο υλικό σας αρέσει. Δοκιμάστε με ξύσμα εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι), με γλυκά κουταλιού ή και με φρέσκα φρούτα.
Η χτυπημένη κρέμα
Όταν το γλυκό απαιτεί χτυπημένη κρέμα -όχι σαντιγί όπως όλοι έχουμε συνηθίσει να τη λέμε- θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μια κρέμα γάλακτος και αρκετά λιπαρά. Να είναι καλά παγωμένη. Να την βάλουμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και να ξεκινήσουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Έτσι θα δώσουμε το χρόνο στην κρέμα μας να πάρει τον απαραίτητο αέρα που θα την βοηθήσει να φουσκώσει. Μόλις αρχίσει να αφρίζει αρκετά, δυναμώνουμε την ταχύτητα και την χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με υφή γιαουρτιού. Σφιχτή βέβαια, αλλά όχι τόσο όσο να «στέκεται».
Δροσερή πανακότα με σπιτικό ζελέ φράουλας. Φυσικά αν δεν έχετε το χρόνο να φτιάξετε μόνοι σας το ζελέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο του εμπορίου και σε όποια γεύση σας αρέσει.
Δροσερό και πανεύκολο είναι το τέλειο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν έχετε μεγάλη φόρμα μπορείτε να φτιάξετε μια δόση κρέμας και 2 δόσεις ζελέ διαφορετικού χρώματος και γεύσης, π.χ. φράουλα-ανανά.
Ένα διαφορετικό εκμέκ με κρέμα σοκολάτας που θα λατρέψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση.
Χρησιμοποιούμε και έτοιμα υλικά
Δεν είναι κακό να χρησιμοποιούμε μερικές φορές και έτοιμα υλικά. Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξουμε το δικό μας ζελέ με φρούτα, ζελατίνες, ζάχαρες και όλα τα λοιπά υλικά. Απλά αγοράζουμε έτοιμο ζελέ από το σούπερ μάρκετ. Μια χαρά θα γίνει το γλυκό μας. Δεν έχουμε μπισκότα για μια βάση σε cheesecake; Δεν πειράζει. Πιάστε το κουτί με τα δημητριακά. Τα τρίβουμε και τα χρησιμοποιούμε.
Το φρέσκα «της εποχής» είναι πάντα τα καλύτερα
Τα περισσότερα γλυκά ψυγείου περιέχουν φρούτα. Επιλέγουμε πάντα τα φρούτα που υπάρχουν στους πάγκους της λαϊκής… Όχι εισαγωγής συσκευασμένα και επεξεργασμένα.
Γλύκισμα ψυγείου με δημητριακά και διπλή κρέμα σοκολάτας
Το γλυκό αυτό διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Βγάζουμε και κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο ξανά στο ψυγείο, καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη.
Φραουλογλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι
Αποκλείεται να μην θυμάστε το… μαμαδίστικο αυτό γλυκάκι που δρόσιζε τα καλοκαιρινά απογεύματα της παιδικής μας ηλικίας: βάση από πτι μπερ, κρέμα βανίλια από πάνω και ζελέ στην επιφάνεια, συχνά με κομματάκια φρούτων μέσα. Να μια ακόμη πιο απολαυστική εκδοχή, με πλουσιότερη κρέμα και ευωδιά φράουλας.
Το τρώμε γρήγορα… δεν το κρατάμε 15 μέρες
Τα γλυκά ψυγείου έχουν την τάση να στεγνώνουν αν μείνουν πολλές μέρες στο ψυγείο. Γι’ αυτό δεν κάνουμε τεράστιες ποσότητες και να μην προλαβαίνει η οικογένεια να το καταναλώσει.
Μικρό ταψάκι… φρέσκο γλυκάκι… λέει η Ντίνα!
Cheesecake τρίχρωμο με μύρτιλα
Εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Φυσικά οι ποσότητες δεν θα είναι αυτές που προτείνω στην συνταγή, επειδή τα χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι υπερσυμπυκνωμένα και ελάχιστες σταγόνες είναι αρκετές για να χρωματίσουν μεγάλες ποσότητες κρέμας.
[…] ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ στο DINANIKOLAOU […]