προορισμός…γεύση!

Αρνάκι με δεντρολίβανο και πατατούλες στο φούρνο

Αρνάκι με δεντρολίβανο και πατατούλες στο φούρνο

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Πλένω το μπούτι, το σκουπίζω καλά και το τρίβω με  αλατοπίπερο, σε όλες τις μεριές. Το τοποθετώ στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και γύρω του βάζω τις πατάτες.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το πετιμέζι (ή το μέλι), το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνω αρκετές βαθιές τομές σε διάφορα σημεία του κρέατος και μοιράζω εκεί τη μισή ποσότητα από το μείγμα, με ένα κουταλάκι. Με ένα πινέλο αλείφω το κρέας με λίγο από το υπόλοιπο μείγμα ενώ όσο περισσέψει το ρίχνω πάνω από τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνω και τις ανακατεύω με τα χέρια μας για να τις βρέξω ομοιόμορφα. Τέλος, πασπαλίζω κρέας και πατάτες με τη σκόνη αμυγδάλου.

  3. Βάζω τα κλαράκια του δεντρολίβανου σε διάφορα σημεία μέσα στο ταψί, ανάμεσα στις πατάτες και κάτω από το μπούτι. Αν χρησιμοποιήσω ξερό, το σκορπίζω στις πατάτες μαζί με το αλατοπίπερο και βάζω λίγο και κάτω από το κρέας.
    Ρίχνω στο ταψί 600 ml νερό και σκεπάζω καλά με αλουμινόχαρτο.

  4. Ψήνω το φαγητό για 1½ ώρα περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Στο διάστημα αυτό ανακατεύω προσεκτικά μια-δυο φορές τις πατάτες με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσουν και για να ψηθούν ομοιόμορφα.

  5. Στη συνέχεια αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 - 40 λεπτά, μέχρι το κρέας και οι πατάτες να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

Keywords: αρνάκι με δεντρολίβανο,πατατούλες στο φούρνο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Exceptional!

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Exceptional!