destination taste!

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ

: 6
: 15 min

Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια.

Υλικά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. μακεδονικός χαλβάς με γεύση βανίλια
  • περίπου 20 μπεζέδες (ροζέτες μαρέγκας που θα βρείτε -κατόπιν παραγγελίας ή μη- στα περισσότερα καλά ζαχαροπλαστεία)
  • 2 σακουλάκια μείγμα από κόκκινα φρούτα του δάσους, όπως μύρτιλα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα κ.ά. (θα τα βρείτε στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και νωπά σε πολλά καλά μανάβικα και ζαχαροπλαστεία)
  • λίγο έτοιμο σιρόπι κόκκινων φρούτων (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φτιάξω αφράτη σαντιγί. Κόβω το χαλβά σε μικρά κομμάτια, τον ρίχνω το μπλέντερ και τον πολτοποιώ καλά, με τη διακοπτόμενη λειτουργία. Τον προσθέτω στη σαντιγί και ανακατεύω με μια μαρίζ, με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή και αφράτη μους.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ σπάω τους μπεζέδες σε μικρά κομμάτια (όχι τρίμμα).
  • Βήμα 3 Μοιράζω τη μισή ποσότητα κομματιών μπεζέδων σε 6 φαρδιά και χαμηλά γυάλινα ποτήρια (π.χ. για ουίσκι). Μοιράζω στα ποτήρια τα φρούτα και τα καλύπτω με τη μισή ποσότητα από τη μους χαλβά. Από πάνω στρώνω τα υπόλοιπα κομματάκια από τους μπεζέδες. Ρίχνω από πάνω τους την υπόλοιπη μους χαλβά, περιχύνω με λίγο σιρόπι και σερβίρω αμέσως.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο