destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 15
: 20 min
: 15 min

Τα παιδιά λατρεύουν τα μπισκότα βουτύρου, γνωστά μας και ως πτι-μπερ, για την αφράτη υφή τους και τη νοστιμιά τους. Είναι ιδανικά για να συνοδέψουν το γάλα ή το χυμό τους. Μπορούμε επίσης να τα σπάσουμε σε μικρά κομματάκια και να τα ρίξουμε στη φρουτοσαλάτα τους.

Υλικά
  • 90 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά για 1 ώρα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω τα δύο αλεύρια και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν χρησιμοποιήσω μίξερ πάγκου που διαθέτει το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, το χρησιμοποιώ, ενώ αν δεν έχω, συνεχίζω πρώτα με το απλό μίξερ χειρός και, όταν το μείγμα αρχίζει να σφίγγει, συνεχίζω το ανακάτεμα με τα χέρια, ζυμώνοντας για λίγα λεπτά. Προσθέτω τα κομματάκια κουβερτούρας και συνεχίζω το ζύμωμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος περίπου 1 εκ., αλλά όχι λιγότερο, γιατί το θέλω παχύ. Με ένα κουπ πατ κόβω 15 κομμάτια από τη ζύμη (αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά κουπ-πατ για πτι-μπερ, δηλαδή ορθογώνια με οδοντωτή περιφέρεια. Αλλιώς χρησιμοποιείτε ένα απλό στρογγυλό κουπ πατ, διαμέτρου 8 εκ. περίπου).
  • Βήμα 3 Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζω εκεί τα μπισκότα. Βάζω τη λαμαρίνα στην κατάψυξη και αμέσως προθερμαίνω το φούρνο, στους 160°C (αφήνω δηλαδή τα μπισκότα στην κατάψυξη, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος). Αν η λαμαρίνα δεν χωράει στην κατάψυξη, βάζω τα μπισκότα σε 2 μικρότερα ταψάκια, στρωμένα και αυτά με λαδόκολλα.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη λαμαρίνα (ή τα ταψάκια) από την κατάψυξη και ψήνω τα πτι-μπερ για 15 λεπτά, μέχρι απλά να στεγνώσουν αλλά να μην ροδίσουν, γιατί τα θέλω σχετικά αφράτα και μαλακά. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά