destination taste!

ΚΡΟΥΑΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΚΡΟΥΑΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΚΡΟΥΑΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

: 8
: 20 min
: 17 min

Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τα κρουασίνια για 3 – 4 ώρες στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε. Ετσι γίνονται πιο αφράτα. Είναι ιδανικά για το πρωινό ή το απογευματινό σνακ και συνοδεύουν θαυμάσια το χυμό ή το γάλα των παιδιών.

Υλικά
  • 400 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • λίγο αλεύρι, για το άνοιγμα του φύλλου
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Αλευρώνω μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και απλώνω το φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζω την επιφάνειά του με τις σταφίδες και τη μισή ζάχαρη, το διπλώνω στη μέση και με τον πλάστη το λεπταίνω ώστε να έχει μήκος περίπου 20 εκ. Χτυπάω το αυγό με ένα πιρούνι και αλείφω το φύλλο. Το πασπαλίζω με την υπόλοιπη ζάχαρη και σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου.
  • Βήμα 2 Περνάω πάλι ελαφρώς τον πλάστη πάνω από το φύλλο, ώστε να κολλήσουν η ζάχαρη και τα αμύγδαλα.
  • Βήμα 3 Κόβω το φύλλο σε 8 λωρίδες φάρδους περίπου 2½ εκ. Πιάνω από τις άκρες κάθε λωρίδα και τη στρίβω 3 φορές.
  • Βήμα 4 Τοποθετώ κάθε κρουασίνι σε μια λαμαρίνα που έχω στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 15 – 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο πάνω σε μια σχάρα. Τρώγονται σκέτα αλλά αν θέλω τα σερβίρω με ζάχαρη άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα ή με μαρμελάδα.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά