destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

: 12-14
: 20 min
           
: 1 hr 20 min

Αφράτο, βουτυρένιο και πολύ κρεμώδες κέικ με κεφαλονίτικες μάντολες. Οι μικρές ζαχαρωτές μπουκίτσες με το χαρακτηριστικό, κόκκινο χρώμα είναι από τις αγαπημένες μου «αμαρτίες»!

Υλικά
  • 350 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 225 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 6 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. κεφαλονίτικες μάντολες, χοντροσπασμένες + λίγες επιπλέον για το στόλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 165°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 24-26 εκ.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάω με δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και «μαζεύω» το κολλημένο βούτυρο από τα πλάγια του κάδου και προσθέτω το τυρί κρέμα. Χτυπάω και πάλι σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και μόλις ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά σταματάω το μίξερ και «μαζεύω» την κρέμα από τα τοιχώματα.
  • Βήμα 3 Με χαμηλή ταχύτητα ρίχνω το πρώτο αυγό περιμένοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα πριν ρίξω το επόμενο. Μόλις τελειώσουν όλα τα αυγά, χαμηλώνω λίγο ακόμη την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και μόλις ενωθούν σταματάω το μίξερ.
  • Βήμα 4 Ανακατεύω λίγο με μια σπάτουλα για να δω αν έχουν μείνει υπολείμματα αλεύρου στον πάτο του κάδου και προσθέτω τις μάντολες. Ανακατεύω ελαφρά και αδειάζω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα. Χτυπάω τη φόρμα 2-3 φορές επάνω στον πάγκο για να μην υπάρχουν κενά στο μείγμα και μεταφέρω στο φούρνο.
  • Βήμα 5 Ψήνω για 80 λεπτά. Μετά τα 45 λεπτά ψησίματος, σκεπάζω το κέικ με ένα αλουμινόχαρτο για να μη πάρει πολύ χρώμα και συνεχίζω το ψήσιμο. Δοκιμάζω με ένα σουβλί αν το κέικ έχει «στεγνώσει» και αποσύρω από το φούρνο.
  • Βήμα 6 Αφήνω το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα και αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Στολίζω με μάντολες και σερβίρω.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης