destination taste!

ΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!

ΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!

Όταν έχουμε το φαγητό στη φωτιά οι μυρωδιές εκείνη τη στιγμή, όσο και δυνατό απορροφητήρα να έχουμε, είναι πολλές και εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι. Τι γίνεται όμως, αν τελικά κάτι πάει στραβά στο μαγείρεμα και αντί να ευωδιάζει το σπίτι γεμίσει με «δυσάρεστες» μυρωδιές. Μην ανησυχείτε… Σας έχω εγώ τις λύσεις!

Λευκό ξύδι
Εκτός ότι κάνει θαύματα κατά των αλάτων στον βραστήρα και τις βρύσες , το λευκό ξύδι είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στον να εξαφανίσει τις μυρωδιές των ψαριών, των τυριών, του τηγανίσματος ή ακόμα και της καμένης κατσαρόλας. Δεν έχετε παρά να βράσετε λίγο ξύδι σε μια κατσαρόλα. Οι ατμοί που θα δημιουργηθούν θα εξαφανίσουν τις κακές οσμές σε μόνο 5 λεπτά!

Το λεμόνι
Αν οι μυρωδιές της κουζίνας σας δεν φεύγουν με τίποτα , τότε δεν έχετε παρά μόνο να επιλέξετε ένα λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε να ζεσταθεί νερό με λίγο χυμό λεμονιού και μερικά γαρύφαλλα. Το λεμόνι με το νερό είναι πολύ καλό και στο καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων.

Σόδα
Αυτό ίσως να το ξέρετε ήδη! Η σόδα έχει την ικανότητα να απορροφά όλες τις κακίες οσμές. Γι’ αυτό, αν αρχίζει το ψυγείο σας να μυρίζει από τις διάφορες τροφές, βάλτε ένα μικρό μπολάκι με λίγη σόδα και αφήστε το στο ψυγείο. Σε λίγες ώρες, η σόδα θα κάνει το θαύμα της, και θα έχει απορροφήσει όλες τις μυρωδιές!

Οι φλούδες πορτοκαλιού
Μια απλή και εύκολη λύση είναι η φλούδα του πορτοκαλιού. Βάλτε μπόλικες φλούδες σε ένα μεταλλικό ταψάκι και βάλτε το σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο. Σε λίγη ώρα, όλο το σπίτι θα μοσχοβολάει πορτοκάλι!

Το κατακάθι του καφέ
Το κατακάθι του καφέ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε δύο περιπτώσεις. Στην μεν πρώτη, αφήστε το να στεγνώσει και μετά βάλτε το σε ένα μπολάκι. Λειτουργεί όπως ακριβώς και η σόδα. Απορροφά τις άσχημες μυρωδιές… κυρίως του ψυγείου. Στην δεύτερη περίπτωση, αν μυρίζουν τα σιφώνια σας, ρίξτε το κατακάθι στο νεροχύτη και κατόπιν ρίξτε αρκετό ζεστό νερό. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

Το Θυμάρι
Μετά από ένα μαγείρεμα με δύσκολα υλικά, π.χ. κουνουπίδι, μπρόκολο κ.λπ., βάλτε 500 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο). Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά και όλες οι μυρωδιές θα χαθούν.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας
Έχει δύο χρήσεις! Και να διώξει τις άσχημες μυρωδιές της κουζίνας αλλά και να αρωματίσει το δωμάτιο και να αισθανθούμε όμορφα! Βάλτε λοιπόν ένα μικρό μπολ στη κουζίνα σας, στο οποίο θα έχετε βάλει ένα βαμβάκι με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή και ευκάλυπτο).

Κανέλα
Το ψάρι κάνει καλό στη σιλουέτα, στο δέρμα, στη μνήμη μας … αλλά όχι στην κουζίνα μας, γιατί συχνά, αφήνει έντονη μυρωδιά… Ευτυχώς, υπάρχει και η κανέλα! Απλά βάλτε να ζεσταθεί σε μια μικρή κατσαρόλα νερό μαζί με ένα ξύλο κανέλας!

Βανίλια
Ίσως να μη το ξέρετε, αλλά την επόμενη φορά που θέλετε να τηγανίσετε πατάτες χωρίς να μυρίσει όλο το σπίτι, απλά προσθέστε στο λάδι της φριτέζας μερικές σταγόνες βανίλιας. Απλά μαγικό και εντυπωσιακό!

Ανοξείδωτο νεροχύτη
Απίστευτο αλλά αληθινό: μετά από το πλύσιμο ή το μαγείρεμα ψαριών, θα έλεγα πως τα χέρια μας δεν έχουν και τη καλύτερη μυρωδιά… Απλά τρίψτε τα χέρια σας πάνω στο ανοξείδωτο νεροχύτη σας! Και όμως το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ιδανικό για να εξαφάνιση οποιαδήποτε οσμή.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.