προορισμός…γεύση!

Ήρθε ο Γενάρης, ο πιο κρύος μήνας του χρόνου… Ίσως να μην είδατε χιόνι, όμως τα φρούτα του μήνα είναι εδώ για να μας γεμίσουν με δύναμη, ενέργεια και βιταμίνες! Όπου και να τα βρείτε (λαϊκή, σουπερμάρκετ…) μη διστάσετε και αγοράσετε τα…

Το μάνγκο
Το μάνγκο είναι ένα εξωτικό μεγάλο στρογγυλό φρούτο, σαρκώδες, γλυκό, με πρασινωπό δέρμα, κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί που μας έρχεται από την Ασία. Έχει ένα μεγάλο κουκούτσι και η σάρκα του είναι κίτρινο-πορτοκαλί. Το μάνγκο τρώγεται ωμό ή μαγειρεμένο, σε σαλάτα, ως συνοδευτικό σε γλυκά και αλμυρά πιάτα, μαρμελάδες, παγωτό …
Το μάνγκο είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Έχει και αντιοξειδωτικές ικανότητες και περιέχει επίσης ίνες, ιδιαίτερα αποτελεσματικές για τη μείωση της χοληστερόλης. Διατηρείτε σε κρύο μέρος αλλά όχι στο ψυγείο.

Το γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ μπορεί να είναι γνωστό σε όλους αλλά αυτό που στην πραγματικότητα καταναλώνουμε είναι το Pomelos που ανήκει στην οικογένεια των γκρέιπφρουτ.
Το γκρέιπφρουτ είναι ένα φρούτο και πιο συγκεκριμένα ένα εσπεριδοειδές, ακριβώς όπως το λεμόνι ή το πορτοκάλι. Το Pomelos, μια πολύ γνωστή ποικιλία των γκρέιπφρουτ, είναι μικρότερο, με κίτρινο δέρμα. Η σάρκα του μπορεί να είναι κίτρινη ή ροζ. Είναι επίσης γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Τρώγεται ωμό ή μαγειρεμένο, και αρέσει πολύ για τη φρεσκάδα και την οξύτητά του, ιδιαίτερα στη σαλάτα.
Το γκρέιπφρουτ έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιπέδων χοληστερόλης. Ευεργετικό για τις αρτηρίες, αντιοξειδωτικό, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας.
Στο συρτάρι του ψυγείου διατηρούνται για 1 με 2 μήνες. Αν τα βάλετε σε κάποιο δωμάτιο που θα έχει μεταξύ 12-14°C τότε μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι και 3 μήνες.

Η κλημεντίνη
Μπορούμε να πούμε πως η κλημεντίνη ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών. Δεν έχει κανένα κουκούτσι, κάτι που το ξεχωρίζει από το μανταρίνι. Το ιδανικό κλίμα του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Ισπανίας και της Κορσικής το κάνει ξεχωριστό.

Το μήλο
Γνωρίζετε πως υπάρχουν περισσότερες από 20.000 ποικιλίες μήλων σε όλο τον κόσμο; Είναι ένα φρούτο που αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους και μπορεί να καταναλωθεί ως έχει ή να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους: κομπόστα, τάρτες, κέικ, ντόνατς, μαρμελάδες, αλλά και σε χυμό μήλου ή μηλίτη.

Το λεμόνι
Πρέπει όλοι να έχουμε στη κουζίνα μας λεμόνια! Να ξέρετε πως υπάρχουν δύο ποικιλίες λεμονιών, το πράσινο λεμόνι (λάιμ) και το γνωστό κίτρινο λεμόνι. Στην κουζίνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καρυκεύματα ή σε γιαούρτια, κέικ, πίτες ή παγωτό. Μας δροσίζει το καλοκαίρι πίνοντας μια λεμονάδα. Είναι επίσης γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες, ειδικά ενάντια στον πονόλαιμο.

Το ακτινίδιο
Το καλύτερο φάρμακο για ένα υγιεινό οργανισμό ! Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, τρώγεται όπως είναι, ξεφλουδισμένο και ταιριάζει πολύ καλά και με άλλα φρούτα σε φρουτοσαλάτες.

Το μανταρίνι
Αγαπημένο φρούτο… Στο μανταρίνι θα βρείτε κουκούτσια, είναι ζαχαρώδες και αρωματικό. Μπορείτε να το φάτε όπως είναι αλλά και να το πιείτε ως χυμό για να φορτώσετε τις μπαταρίες σας!

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *