προορισμός…γεύση!

Σας το έχω ξαναπεί πόσο τυχερή αισθάνομαι, που έκανα επάγγελμα, την μεγάλη μου αγάπη. Η μαγειρική με γεμίζει χαρά αλλά και όλες οι εκδηλώσεις που αφορούν την γαστρονομία γενικότερα με ευχαριστούν πολύ. Και επειδή πολλοί έχουν την γαστρονομία ως ανδρική υπόθεση, η παρουσία μου σε ένα διαγωνισμό με τη συμμετοχή, αποκλειστικά και μόνο γυναικών ήταν Θεού δώρο!
Με αφορμή, την μεγάλη έκθεσης EquipHôtel στο Παρίσι, είχα τη τιμή να βρεθώ ανάμεσα σε πολύ σημαντικούς chef και ανθρώπους της γαστρονομίας και να γευτούμε «μαγικά» εδέσματα. Στον διαγωνισμό Elles ont du Talent, που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν μόνο γυναίκες.
Όχι chef… όχι αναγνωρισμένες… όχι με περγαμηνές, τίτλους και θέσεις σε 5άστερα ξενοδοχεία… Απλές γυναίκες με πάθος για τη μαγειρική που αγωνίζονται καθημερινά για το καλύτερο και δουλεύουν σε χώρους μαζικής εστίασης! Μαγειρεύουνε καθημερινά, νόστιμα φαγητά και δίνουν χαρά και ευχαρίστηση σε νοσοκομεία, γηροκομεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, στρατό…
Τέτοιους ανθρώπους θέλω να γνωρίζω… που δουλεύουν ατελείωτες ώρες, δεν κουράζονται ποτέ και έχουν πάντα αυτή την όρεξη της δημιουργικότητας!
Επτά ζευγάρια γυναικών, είχαν σαν αποστολή, να ετοιμάσουν σε 3 ώρες, ένα ορεκτικό και ένα επιδόρπιο, αλλά και να κριθούν αποκλειστικά και μόνο, από μια γυναικεία επιτροπή.
Δύσκολη δοκιμασία αλλά ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας, αφού οι πρωτότυπες ιδέες και γεύσεις ήταν πολλές.
Τελικά, μετά από πολλά γευστικά ορεκτικά και επιδόρπια, που θα μπορούσαν να «σταθούν» σε μενού μεγάλων εστιατορίων, αναδείξαμε νικήτριες το ζευγάρι από το Πουατιέ. Την Laetitia Remazeilles και την Sylvie Bergeron.
Οι δύο γυναίκες μας ξετρέλαναν με τα καταπληκτικά «Φθινοπωρινά ραβιόλια» τους αλλά και το δικό τους Προφιτερόλ.
Πιστεύω πως τέτοιοι διαγωνισμοί πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις χώρες, φέρνοντας στην επιφάνεια τις γυναίκες που ξέρουν να «ταΐζουν» με αγάπη αλλά και αγόγγυστα χωρίς να επιζητούν τα εύφημα.
Στις γυναίκες που δουλεύουν σε μικροταβερνάκια, σε παιδικούς σταθμούς, σε νοσοκομεία και γηροκομεία… Και πιστέψτε με… σε όλα αυτά κρύβονται διαμάντια!

1 Comment

  1. Really good!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *