προορισμός…γεύση!

Μέσα από μια λαμπερή βραδιά που έφερε κοντά όλο τον κόσμο της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής αλλά και όλους  τους επώνυμους λάτρεις του καλού φαγητού, ο Gault & Millau ανακοίνωσε επισήμως την έναρξη του στην χώρα μας.
Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάπου διαφορετικά εκτός από την Γαλλική Πρεσβεία, αφού η Γαλλία είναι η μαμά – χώρα του παγκόσμιου οδηγού εστιατορίων αλλά και γενέτειρα της υψηλής γαστρονομίας.
Την βραδιά άνοιξε ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy ενώ ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Gault & Millau International, Come de Cherisey αλλά και του CEO του Gault & Millau Greece, Στέλιου Γρηγοριάδη.
Η επιτυχία της startup Be Foo που ξεκίνησε στην Γαλλία μέσα από την προσπάθεια του Στέλιου Γρηγοριάδη να προωθήσει την υγιεινή & σωστή διατροφή τον έβαλε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Το πάθος και η αγάπη του για το ποιοτικό φαγητό έπεισαν τον θεσμό να τον εμπιστευτεί και έτσι η Gault & Millau στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός.
Ο Πρόεδρος του Gault & Millau Greece έκλεισε την ομιλία του με την υπόσχεση ότι η ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της θα ταξιδέψουν μέσα από το διεθνές δίκτυο του Gault&Millau και η χώρα μας θα μπει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
Προσωπικότητες όπως ο Γάλλος γευσιγνώστης & δημοσιογράφος Sebastien Ripari, o Ηλίας Μαμαλάκης, ο Στέλιος Παρλιάρος, η Ντίνα Νικολάου και ο Δημήτρης Κατριβέσης μίλησαν για την αγάπη τους στην ελληνική κουζίνα και στα προϊόντα της και καλωσόρισαν τον θεσμό στον τόπο μας.
Στην βραδιά έδωσαν ιδιαίτερα γευστικό χαρακτήρα τα εδέσματα με μεσογειακό χαρακτήρα που επιμελήθηκε το catering club service, τα ποτά με βάση το Metaxa 12 αστέρων που δημιουργήθηκαν έτσι ώστε να προσφέρουν μια πραγματική fine drinking εμπειρία στους καλεσμένους άλλα και τα κρασιά από το κτήμα Παλυβός που μας καλωσόρισαν με το ημίγλυκο και ημιαφρώδες Bee και μας κράτησαν παρέα μέχρι το τέλος με τις πέτρινες πλαγιές και το Νεμέα.

1 Comment

  1. Supreme

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *