destination taste!

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους περίπου 40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κυρίως πιάτου για να σερβίρουμε και τα δύο μαζί.

Υλικά
  • 1½ κιλό γλυκοπατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τις κομμένες γλυκοπατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Τις βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να μην διαλύονται.
  • Βήμα 2 Τις λιώνω με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι ή τις περνάω από το μύλο των λαχανικών –αποφεύγω να τις πολτοποιήσω με το μπλέντερ ή το μούλτι γιατί ο πουρές γίνεται κολλώδης.
  • Βήμα 3 Τον μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.