Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα

proetoimasia magirema servirisma anamoni logo-design-like-for-like video button
10΄ 30΄ 4 μερίδες

 

Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους περίπου 40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κυρίως πιάτου για να σερβίρουμε και τα δύο μαζί.
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό γλυκοπατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω τις κομμένες γλυκοπατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Τις βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να μην διαλύονται.
Τις λιώνω με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι ή τις περνάω από το μύλο των λαχανικών –αποφεύγω να τις πολτοποιήσω με το μπλέντερ ή το μούλτι γιατί ο πουρές γίνεται κολλώδης.
Τον μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.