προορισμός…γεύση!

Αχ αυτή η σοκολάτα… δύσκολα να πεις όχι αν σου προσφέρουν μια. Η αλήθεια είναι πως τη σοκολάτα τη βρίσκουμε παντού! Σε γλυκά, συνταγές, μπάρες, δημητριακά κτλ. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί σε ποιες χώρες τρώνε τι πιο πολύ σοκολάτα;
Η Γαλλία πάντως είναι έβδομη και οι Γάλλοι είναι μεγαλύτεροι καταναλωτές σοκολάτας της Ευρώπης. Η ετήσια ποσότητα επίσης είναι εντυπωσιακή. Τρώνε κατά μέσο όρο 11,9 γραμμάρια σοκολάτας την ημέρα και ανά άτομο. Δεν χρειάζεται λοιπόν να τους παρακαλάμε να τρώνε λίγη σοκολάτα! Επίσης υπολογίζουμε 5,7 γραμμάρια ανά παιδί. Σε γενικές γραμμές, οι Γάλλοι τρώνε 400.000 τόνους ετησίως!!! Δεν το λες και λίγο. Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση κατά τη περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Επίσης κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, κάθε νοικοκυριό αγοράζει περίπου 1,5 κιλό σοκολάτας και ξοδεύει περίπου 29€. Μόνο και μόνο τα Χριστούγεννα, περνάνε τους 33.290 τόνοι (ποσοστό του 2014) δηλαδή 10% των ετήσιων πωλήσεων. Και το Πάσχα θα μου πείτε; και Σας απαντώ πως καταναλώνουν κάπου 14.940 τόνοι.
Και όμως το 80% της σοκολάτας προέρχεται από τα σούπερ μάρκετ. Οι Γάλλοι ψωνίζουν συνήθως τη σοκολάτα τους εκεί. Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 80%, το υπόλοιπο 20 % προέρχεται από διάφορα καταστήματα σοκολάτας. Και δεν σας κρύβω πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία σοκολάτας και πολλά διαφορετικά αρώματα για να καλύψουν τις απαιτητικές προσδοκίες των καταναλωτών. Τέλος, ένας στους δύο Γάλλους δηλώνει πως δεν μπορεί χωρίς τη σοκολάτα!
Εσείς; μπορείτε;

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Flavorful

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *