προορισμός…γεύση!

Υπάρχουν πάρα πολλά αρτοσκευάσματα στη Γαλλία! Δεν σας κρύβω πως κάθε φορά που πηγαίνω Παρίσι, το πρωί, τρώω πάντα ένα κρουασάν με το γαλλικό μου καφέ! Το 100% κρουασάν βουτύρο! Σίγουρα δεν κάνει καλό για τη σιλουέτα μου αλλά όταν είναι και ζεστό είναι σκέτη απόλαυση!
Όπως σας είπα σε κάθε boulangerie (φούρνος) υπάρχει μια τεράστια επιλογή από διαφορά αρτοπαρασκευάσματα, δηλαδή κρουασάν, μηλόπιτες… και δεν είναι πάντα εύκολο να αποφασίσει κανείς τι θα πάρει. Οι Γάλλοι, ωστόσο, έχουν τις προτιμήσεις τους…
Όλο και πιο πολύ μιλάμε για τα τόσο ωραία κρουασάν, ειδικά από τότε που ένας υπουργός της Γαλλίας ο Jean-Francois Copé, απάντησε στην ερώτηση που του κάνανε (για το πόσο κοστίζει ένα κρουασάν σοκολάτας) εκείνος απάντησε 10 ή 15 λεπτά (ενώ κάνει πάνω από 1 εύρω). Αν και δεν είναι εύκολο να διαλέξεις, οι Γάλλοι, ωστόσο έχουν το αγαπημένο τους αρτοπαρασκεύασμα και δεν είναι άλλο από το κρουασάν βουτύρου, σε ποσοστό 41%. Ακολουθεί το υπέροχο κρουασάν σοκολάτας με 24%.
Τώρα βέβαια από την άλλη μεριά του Ατλαντικού τους αρέσει πολύ το cronut. Δεν ξέρω αν το έχετε ακουστά , αλλά είναι ένας συνδυασμό μεταξύ κρουασάν και ντόνατς! Ο Ντομινίκ Ανσελ, Γάλλος σεφ το φαντάστηκε. Σε σχήμα κύκλου με την αγαπημένη σφολιάτα δημιούργησε αυτή τη συνταγή με μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα θα εμφανιστεί και στη Γαλλία, είναι θέμα χρόνου, και γιατί όχι και στην Ελλάδα!


Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Exciting!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *