προορισμός…γεύση!

Τη Πέμπτη 26 Απριλίου, έζησα μια απίστευτη βραδιά παρέα με φίλους. Όλοι ξέρουμε πως το φαγητό και το κρασί είναι ωραίο να το μοιράζεσαι με άτομα που αγαπάμε και εκτιμάμε πολύ.
Έτσι βρεθήκαμε όλοι μαζί στο αγαπημένο μου Yolenis με τις δύο νέες Κυρίες του Κρασιού, την Ευαγγελία και τη Βασιλική Παλυβού, κόρες του φίλου μου Γιώργο Παλυβού.
Τόσο νέες αλλά ταυτόχρονα τόσο έμπειρες. Καταλαβαίνεις αμέσως πως έχουν όρεξη για δουλειά και αυτό μου άρεσε πολύ. Να βλέπω νέα παιδιά να μιλάνε για το μέλλον με αισιοδοξία και να υποστηρίζουν με πάθος αυτό που κάνουν.
Το κτήμα Παλυβού βρίσκεται μια ώρα έξω από την Αθήνα, στην Αρχαία Νεμέα. Εκεί ξεκινήσαν όλα το 1995 και σήμερα μετράνε 12 ετικέτες, τα οποία είναι 3 λεύκα, 3 ροζέ, και 6 ερυθρά. Μετράνε πάνω από 300 στρέμματα φυτεμένα κατά κύριο λόγω με Αγιωργήτικο αλλά και με Ροδίτη. Έτσι με τις συνθήκες του καιρού (ζεστές μέρες, κρύες νύχτες) έχουν ένα πολύ καλό κλίμα και μπορούν να συνδυάσουν τα αρώματα με τη γεύση.
Αποφασίσαμε με τα κορίτσια να συνδυάσουμε τη σαλάτα που έφτιαξα με παντζάρια και φράουλες με ένα ιδιαίτερο δικό τους κρασί το  Bee, στους 10 με 12 βαθμούς. Και ήταν υπέροχο. Ένα ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα με βιολετί ανταύγειες έτσι μας το περιέγραψαν οι αδερφές Παλυβού και έτσι ήταν. Τα άγρια φρούτα του δάσους που αναδύονται, ταίριαζαν απόλυτα με την κατακόκκινη σαλάτα μου.
Για το κυρίως φαγητό επέλεξα να φτιάξω ένα κριθαρότο με γαρίδες. Χρειαζόμασταν ένα δροσερό κρασί, να μας θυμίζει θάλασσα και καλοκαίρι, κάτι ελαφρύ. Δοκιμάσαμε τις Πέτρινες πλαγιές (2 ποικιλίες Chardonnay και Μαλαγουζιά). Ένα φρουτώδη λευκό κρασί Chardonnay με αρώματα ανανά, μπανάνα, μήλο και αχλάδι. Η οξύτητα του Chardonnay ισορρόπησε καλά με τις γαρίδες και έδωσε στο στόμα και στη μύτη την ένταση και τη γλυκύτητα που ταίριαζε. Με τα κρασιά αυτά το Ελληνικό κρασί αποκτά άλλο επίπεδο και υπάρχει και μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο (Γερμανία, Γαλλία, Αμερική και Κίνα).
Τέλος για το γλυκό, είδαμε la vie en Rose! Ένα κρασί από ποικιλία 100% μοσχοφίλερο, ρόζε με τριανταφυλλί χρώμα με χρυσές ανταύγειες. Μας έδωσε την αίσθηση του γλυκού τριαντάφυλλου (που τόσο πολύ αγαπώ) και αυτή τη δροσιά που θέλαμε. Γλύκες νότες λοιπόν γι αυτό το λόγο επέλεξα την αγαπημένη μου σαρλότ με σοκολάτα και ροδάκινο. Επέλεξα μαζί με τις κυρίες του κρασιού πιο πολλά ρόζε γιατί μέχρι τώρα είναι ένα παρεξηγημένο κρασί. Και όμως ταιριάζει με πολλά φαγητά και δεν είναι μόνο για ένα απεριτίφ.
Αυτή η βραδιά θα μείνει αξέχαστη για πολλούς, και πρώτη εγώ! Κρατώ τις γεύσεις των λατρεμένων κρασιών Παλυβού στο στόμα μου και τα ταξίδια που έκανα με το μυαλό μου.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *