προορισμός…γεύση!

Άλλο ένα εξαιρετικό cooking class πραγματοποιήθηκε τη περασμένη Τετάρτη με τη αγαπημένη μου Εριφύλη και τον άντρα της που ήρθαν από την όμορφή Πάτρα για να μας μιλήσουν και να μας μαγέψουν με τα κρασιά τους!
Τι να σας πρωτοπώ για την οικογένεια αυτή! Το κρασί το ξέρουν καλά αφού ξεκίνησε ο πατέρας της το 1974, ο Θανάσης Παρπαρούσης, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών. Έτσι μεγάλωσε η Εριφύλη και οι άλλες δύο αδερφές της, μέσα στα κτήματα των γονιών της, στα Μποζαίτικα της Πάτρας.
Για τη σαλάτα του Καίσαρα με αντσούγιες που ετοίμασα, επιλέξαμε μαζί με την Εριφύλη να το συνδυάσουμε με το πρώτο κρασί που έφτιαξε ο Παρπαρούσης το Petite Fleur! Υποστηρίζω και εδώ ακόμα πιο πολύ, πως η προσωπικότητα του παραγωγού καθρεφτίζει στα κρασιά του. Αυτό ισχύ για την οικογένεια αυτή.
Όλα τα κρασιά τους έχουν ένα ιδιαίτερό χαρακτήρα όπως το Petite Fleur που μπορώ να πω πως είναι το αγαπημένο μου ροζέ! Ένα σπάνιο ροζέ – σομόν χρώμα με αρώματα που ίσως να μην έχετε ξανά δοκιμάσει: τσαγιού και αχλαδιού! Ένα κρασί πασπαρτού με 100% ποικιλία σιδερίτη που με τη φαντασία σας μπορείτε να το συνδυάσετε με αμέτρητα φαγητά! Δοκιμάστε το θα με θυμηθείτε.
Σαν κυρίως ήθελα να φτιάξω κάτι διαφορετικό, κάτι να ταξιδέψουμε ακόμα πιο μακριά, γιατί όσοι αγαπάτε το φαγητό θα έχετε καταλάβει πως με το φαγητό μπορούμε και ταξιδεύουμε όπου θέλουμε! Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα ωραίο ταζίν κοτόπουλο με κουσκούς. Ταξιδέψαμε στο Μαρόκο με ένα άλλο εξαιρετικό κρασί το Ασύρτικο.
Με αυτό το κρασί, η Εριφύλη, η Κυρία του Κρασιού, μας ταξίδεψε στα αμπέλια της όπου ποτίζονται με τον αέρα και τη θάλασσα. Με αυτό το κρασί θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι πιο φρέσκο και καλοκαιρινό! Είμαι σίγουρη πως αυτός ο συνδυασμός του φαγητού με το κρασί θα σας έχει μείνει αξέχαστο.
Τέλος, φαγητό χωρίς γλυκό δεν γίνεται! Έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου, γιατί το κρασί που μου πρότεινε η αγαπημένη μου Εριφύλη είναι εξίσου πολύ δυνατό! Από τα πιο πετυχημένα κρασιά παγκόσμιως, ένα κρασί που το βρίσκουμε στα πιο ακριβά εστιατόρια, έρχονται μέχρι και από τη μακρινή Ιαπωνία για να δοκιμάσουν αυτό το τόσο ιδιαίτερο Μοσχάτο Ρίου- Πατρών! Αλλώστε η περιοχή φημίζεται για το μοσχάτο.
Ο τρόπος; Mοναδικός… Απλώνουν τα σταφύλια πάνω σε ξύλα από τις 15 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό εξαρτάται πάντα με τις συνθήκες καιρού. Τα γυρίζουν απ’ όλες τις πλευρές και γίνονται σαν σταφίδες (αλλάζουν και χρώμα). Η Εριφύλη μας εξηγούσε πως από τους 10 τόνους βγαίνουν περίπου 3 τόνους στο τέλος. Αυτό το κρασί το φτιάχνουν από το 1990 και μοσχοβολάει φρεσκάδα.
Αυτό το χρυσό του χρώμα με αρώματα εσπεριδοειδών και μελιού ταίριαζε απόλυτα με γλυκά που δεν έχουν σοκολάτα, έτσι σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα Κιουνεφέ κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης. Κάτι δυνατό και το αποτέλεσμα απλά φανταστικό! Νιώσαμε όλοι μια απίστευτη έκρηξη στο στόμα μας που θα μας μείνει αξέχαστη!

1 Comment

  1. Ευχαριστούμε Ντίνα μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *