destination taste!

Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»

Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
proetoimasia magirema servirisma anamoni logo-design-like-for-like video button
15΄ 20΄ 6 ταρτάκια

 

Θα εντυπωσιαστείτε πόσο γρήγορα γίνονται αυτά τα κολοκυθοταρτάκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και μισή ώρα πριν ξεκινήσετε για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών.
Υλικά Εκτέλεση
Για τα ταρτάκια

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο Luprak, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Mozarella Arla, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα Arla
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο
  • λίγη πάπρικα, σε σκόνη ή σε νιφάδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Αφήνω κατά μέρος.

Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω τα φύλλα κρούστας το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο 10 εκ. κόβω 6 δίσκους φύλλων (κάθε δίσκος δηλαδή αποτελείται από 4 φύλλα. Αν δεν έχετε κουπ πατ, κόβετε τους δίσκους με ένα κοφτερό μαχαιράκι δίχως δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ.
Εφαρμόζω προσεκτικά τους δίσκους σε 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια (ή στις θήκες ενός δίσκου για μάφινς). Τα γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει. Τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά.