προορισμός…γεύση!

Είναι ωραία να μαγειρεύουμε ή να φτιάχνουμε γλυκά στο σπίτι, αλλά σίγουρα απαιτεί αρκετό από το χρόνο μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να σας αποκαλύψω μερικά μυστικά μου για να μειώσετε χρόνο και κόπο στην κουζίνα.
Πάρτε χαρτί , μολύβι… ξεκινάμε!

Ζεστός φούρνος… Λιωμένο βούτυρο
Κάποιοι μπορεί να το κάνουν ήδη και κάποιοι να μην το είχαν σκεφτεί. Αν ετοιμάζετε γλυκό που χρειάζετε λιωμένο βούτυρο, μη το κάνετε με το φούρνο μικροκυμάτων. Αφού έχετε ανάψει το φούρνο να προθερμανθεί για το ψήσιμο, κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και βάλτε το σε ένα μεταλλικό μπολ. Αφήστε το μέσα στο φούρνο για λίγα λεπτά και θα λιώσει τέλεια.

Δεν χρησιμοποιούμε πινέλο για το βουτύρωμα της φόρμας
Αντί να πετάξουμε το χαρτί περιτυλίγματος του βουτύρου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν πινέλο για να βουτυρώσουμε το ταψί ή τη φόρμα χωρίς να λερώσουμε καν, τα χέρια μας.

Ξεφλουδίστε το τζίντζερ με ένα κουταλάκι
Ξεχάστε το μαχαιράκι που δεν ταιριάζει ποτέ στις γωνίες του τζίντζερ και πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού. Εύκολο και πολύ πιο εξυπηρετικό! Κρατείστε καλά το τζίντζερ με το αριστερό σας χέρι, και το κουταλάκι με το δεξί σας χέρι, και ξεκινήστε με το κουταλάκι να ξύνετε από πάνω προς τα κάτω. Είναι μαγικό.

Για να μη γλιστράει ο δίσκος κοπής
Αυτό βοηθάει κιόλας αν έχετε μικρή κουζίνα ή το πάγκο σας γλιστράει για κάποιο λόγο. Βάλτε απλώς ένα νοτισμένο πανί από κάτω.

Ψητό κρέας… Ξεκουράστε το στην κατάψυξη
Μπορεί να σας φανεί χαζό, αλλά με αυτό το κόλπο θα μπορέσετε να κόψετε το κρέας πολύ πιο εύκολα! Τυλίξτε το ψημένο κρέας σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το για 15 λεπτά στην κατάψυξη. Έτσι θα μπορείτε να το κόψετε σε λεπτές λωρίδες. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και για το ψάρι ή για το φιλέτο κοτόπουλο.

Αφαιρέστε τους σπόρους του ρόδιου με μια ξύλινη κουτάλα
Αχ! αυτό το φρούτο , πόσο το αγαπώ! Μου αρέσει πολύ το χρώμα και το τραγανό των σπόρων του σε μια φρουτοσαλάτα, ή σε κάποια μους σοκολάτας. Από την άλλη, όμως είναι λίγο παρεξηγημένο φρούτο διότι κάθε σπόρος περιβάλλεται από μια μεμβράνη. Για να τα βγάλετε εύκολα και χωρίς να ιδρώσετε, κόψτε το ρόδι στα δύο και χτυπήστε ελαφριά κάθε κομμάτι με ένα ξύλινο κουτάλι. Οι σπόροι θα πέσουν μόνοι τους.

Ξεφλουδίστε την «καυτή πατάτα»
Είναι καλύτερο να μαγειρεύετε τις πατάτες με τη φλούδα τους, αλλά μετά δεν είναι και τόσο εύκολο να τις ξεφλουδίσετε χωρίς να κάψετε τα χέρια σας. Για να μη πω για τη φλούδα που κολλάει πάντα, λόγω του αμύλου. Το κόλπο είναι, να βάλετε τις βραστές πατάτες για 30 δευτερόλεπτα σε πολύ παγωμένο νερό. Θα δείτε πόσο εύκολο θα γίνει το καθάρισμα.

Να μη ξεχειλίζει το νερό από τη κατσαρόλα όταν βράζει
Την έχουμε πατήσει όλοι μας, πολλές φορές! Και σας έχω ΤΟ κόλπο: βάλτε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στη κατσαρόλα. Θα έχετε έτσι το χρόνο να μειώσετε και τη θερμοκρασία.

Να λαδώνετε λίγο το κουτάλι πριν θελήσετε να μετρήσετε το μέλι
Είμαι σίγουρη πως δεν θα το είχατε σκεφτεί! Λίγο λαδάκι μόνο και επιτρέπει στο μέλι να ρέει καλά αντί να κολλάει πάνω στο κουτάλι. Εύκολο, σωστά;

Πιέστε ένα λεμόνι ανάμεσα στη παλάμη σας
Με αυτό τον τρόπο θα έχετε περισσότερο χυμό όταν θα το στύψετε. Για να είναι αποτελεσματικό, κυλήστε το δύο ή τρεις φορές στη παλάμη σας. Τέλειο;

© Ντίνα Νικολάου

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *