προορισμός…γεύση!

Και αν χρησιμοποιούσατε τη μαγιονέζα αλλιώς; Δηλαδή, όχι μόνο σε σαλάτα ή να συνοδέψετε το κρέας σας. Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί ως καθαρισμό προσώπου, ενυδατική κρέμα ή μάσκα μαλλιών… Θα βρείτε παρακάτω 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τη μαγιονέζα!

  1. Κάνει καλό στα πετσάκια των νυχιών
    Το λίπος της μαγιονέζας θα χρησιμοποιηθεί εδώ για την ενυδάτωση του νυχιού πριν βάλτε οποιοδήποτε βερνίκι. Ο κρόκος του αυγού της μαγιονέζας θα ενισχύσει τα νύχια σας και θα τα θρέψει.
  2. Κάνει καλό στα φυτά
    Η μαγιονέζα θα μπορέσει να δώσει λάμψη στα φυτά σας, τρέφοντας και ενισχύοντας τα. Βουρτσίστε τα φυτά που έχουν μεγάλα φύλλα, με λίγο μαγιονέζα.
  3. Κάνει καλό στα εγκαύματα
    Αν καήκατε, χρησιμοποιήστε κάποια μαγιονέζα πάνω στο δέρμα σας για να σας ανακουφίσει από τον πόνο. Το ελαιόλαδο και το αυγό θα θεραπεύσουν αμέσως τη πληγή σας.
  4. Καθαρίζει το δέρμα
    Το ελαιόλαδο και ο κρόκος του αυγού είναι ιδανικά για να αποκτήσετε ένα όμορφο δέρμα. Βοηθούν να θρέψει το πρόσωπο, να το ενυδατώσει και να το καθαρίσει εντελώς φυσικά. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το με βαμβάκι και ξεπλύνετε καλά.
  5. Καθαρίζει το ξύλο
    Μερικές φορές οι λεκέδες νερού αφήνουν μεγάλα σημάδια στα ξύλινα τραπέζια. Για να τα αφαιρέσετε, καλύψτε το λεκέ με μαγιονέζα και σκεπάστε το με μια χαρτοπετσέτα. Η υγρασία θα απορροφηθεί από τη μαγιονέζα. Αφήστε το για αρκετές ώρες πριν το σκουπίσετε και το καθαρίσετε.
  6. Μια ενυδατική κρέμα χεριών
    Εάν έχετε συνήθως ξερό και ευαίσθητο δέρμα, εφαρμόστε μερικά λίγη μαγιονέζα πάνω στο δέρμα σας. Μπορείτε ακόμα και να κοιμηθείτε φορώντας γάντια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
  7. Κρέμα για τα πόδια
    Τα πόδια μπορούν επίσης να είναι ξερά. Για να τους δώσετε όλη την ευελιξία πριν τον ερχομό του καλοκαιριού, κάντε μια επάλειψη με μαγιονέζα πριν κοιμηθείτε. Μπορείτε επίσης να βάλετε κάλτσες για να επιταχύνετε την ενυδάτωση και να ξυπνήστε με απαλά πόδια.
  8. Μια μάσκα για τα μαλλιά
    Η σπιτική μαγιονέζα μπορεί επίσης να ενυδατώνει τα μαλλιά σας! Μην διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε ως μάσκα, αφήνοντας τη λίγη ώρα πριν τα πλύνετε με το σαμπουάν σας και στη συνέχεια να τα ξεπλύνετε.
  9. Ενυδατώνει τα πόδια του σκύλου σας
    Το κατοικίδιο σας μπορεί μερικές φορές να έχει και εκείνος ξηρά πόδια. Απλώστε μια μικρή ποσότητα μαγιονέζας στα ποδαράκια του, προσέχοντας να μη τα γλείψει, για να ενυδατωθούν και να προστατεύθουν καλύτερα.
  10. Αφαιρεί τους λεκέδες
    Η μαγιονέζα εφόσον είναι λιπαρή, μπορεί και αφαιρεί τους λεκέδες στο δέρμα μας. Σε περίπτωση που έχετε κάποιο λεκέ στα χέρια σας όπως (από χώμα ή από λάδια αυτοκινήτου), ξεπλένετε το με μαγιονέζα, προσέχοντας να μην λερώσετε τα ρούχα σας.

©Ντίνα Νικολάου

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *