προορισμός…γεύση!

Ένα μεθυστικό σεμινάριο απόλαυσαν όλοι όσοι συμμετείχαν την Πέμπτη 15 Μαρτίου, σε ένα εξαιρετικό πάντρεμα γαστρονομίας και κρασιού. Στην παρέα του Yolenis Cooking Classes by Dina Nikolaou, προστέθηκαν η Νανά και ο Απόστολος Λύκος για να μας μιλήσουν για την δική τους ιστορία η οποία ξεκίνησε πολλά χρόνια πίσω.
Τότε, που ο πατέρας -παππούς πλέον- Λύκος είχε μια οικογενειακή ταβέρνα με πέτρινο πατητήρι που έφτιαχνε τα δικά του, παραδοσιακά κρασιά από τα δικά του κτήματα, αλλά και από της γύρω περιοχής, για να συνοδεύει τα περίφημα εδέσματά του.
Ο γιος του Αποστόλης, ψυχή της οικογένειας και έμπειρος καλλιτέχνης της εστίασης, μπαίνει δυναμικά στο χώρο του ποιοτικού κρασιού, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και λειτουργικό οινοποιείο πίσω από το φημισμένο εστιατόριο. Έτσι, το όνειρο του πατέρα του για επώνυμα και εμφιαλωμένα κρασιά στο ιδιόκτητο οινοποιείο, γίνεται πραγματικότητα. Παράλληλα, στο «παιχνίδι» μπαίνει και η σύζυγος του Αποστόλη, η οποία ξεκίνησε δειλά δειλά στην αρχή και μεγαλώνοντας παράλληλα τα 3 αγόρια της, να μαθαίνει τα μυστικά του κρασιού.
Σήμερα, η Lykos winery έχει καταφέρει να παράγει 240.000 φιάλες εξαιρετικών κρασιών με εξαγωγές σε Αμερική, Κίνα, Καναδά και Κύπρο.
Η Νανά, δυναμική και υπερδραστήρια, έκανε μια εξαιρετική «μοιρασιά» ρόλων στα 3 αγόρια της.
Ο Δημήτρης (ο μεγαλύτερος) έχει αναλάβει το τμήμα μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, ο Απόστολος, με σπουδές μαγειρικής, έχει αναλάβει το εστιάτοριο φροντίζοντας να παντρεύει τα κρασιά τους με τις γαστρονομικές λιχουδιές του, και τέλος, ο Γιάννης, βρίσκεται στο στάδιο των σπουδών Οινολογία με την φιλοδοξία να αναλάβει τα αμπέλια και την παραγωγή.
Με τόσο δυναμική οικογένεια, έπρεπε κι εγώ να εντυπωσιάσω με τις γεύσεις μου. Μια μανιταρόπιτα με διάφορα μανιτάρια, μια ανοιχτή κρεατόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, αλλά και μια γαλατόπιτα, έγιναν το απόλυτα συνοδευτικά των κρασιών της Lykos Winery.

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *