προορισμός…γεύση!

  1. Ξεφλουδίστε κρεμμύδια χωρίς κλάματα
    Το ξεφλούδισμα των κρεμμυδιών είναι πάντα λίγο δύσκολο, αφού τα δάκρυα «πέφτουν» βροχή. Σας έχω, ένα κολπάκι που θα σας απαλλάξει από τις «θλιβερές» αγγαρείες. Βάλτε λίγο νερό στο στόμα σας και ξεκινήστε να ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια. Το δακρυγόνο αέριο που περιλαμβάνει το κρεμμύδι, θα αντιδράσει με το νερό που έχετε βάλει στο στόμα σας, και όχι με το υγρό των ματιών σας. Έξυπνο;
  2. Πώς θα γλυτώσετε το φαγητό, που σας ξέφυγε στο αλατοπίπερο
    Μαγειρέψατε ένα φαγάκι που υπερβάλατε λίγο, στα μπαχαρικά? Μην πανικοβάλλεστε, μπορείτε να το σώσετε! Για να διορθώσετε μια σάλτσα ή ένα φαγητό πολύ πικάντικο ή πολύ αλμυρό, απλά, καθαρίστε μια πατάτα, βάλτε την στο φαγητό και ανακατέψτε καλά. Η πατάτα θα απορροφήσει το υπερβολικό μπαχαρικό και το φαγητό σας θα είναι και πάλι νόστιμο για να το φάτε.
  3. Πώς να χρησιμοποιήσετε παγωμένο βούτυρο
    Σε πολλές συνταγές, σας ζητάνε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Ναι αλλά… το βούτυρο το ξεχάσατε στο ψυγείο και είναι τόσο σκληρό… σαν τούβλο… Πώς θα μαλακώσει? Σε καμμία περίπτωση μη το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων, γιατί θα λιώσει εντελώς και δεν θα μαλακώσει. Το μυστικό μου? Πάρτε τον τρίφτη σας και τρίψτε το βούτυρο από την χοντρή μεριά του. Έτσι θα μαλακώσει αμέσως και θα μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς πρόβλημα!
  4. Πώς να αποφύγετε τις (κακές) μυρωδιές στην κουζίνα
    Το μαγειρεμένο κρεμμύδι, το τηγάνισμα των ψαριών, τα καμμένα φαγητά που ξεχάστηκαν στη φωτιά και πολλά άλλα… είναι συνηθισμένες μυρωδιές σε μια κουζίνα. Για να ξεφορτωθείτε αυτές τις μυρωδιές με έναν 100% φυσικό τρόπο, είναι πολύ απλό: απλά ρίξτε λευκό ξύδι σε ένα μπολ (ή σε δύο μπολ) και τοποθετήστε τα στην κουζίνα σας. Το ξίδι απορροφάει όλες τις μυρωδιές!
  5. Πώς να μη ξεχειλίσει το νερό από τη κατσαρόλα
    Όταν βράζετε νερό για να φτιάξετε ζυμαρικά, αν δεν προσέξετε καλά, το νερό μπορεί και να ξεχειλίσει και να χυθεί στις εστίες σας. Γκρρρρ… Υπάρχει ένα εξαιρετικό κόλπο για να μπορείτε να βράσετε νερό χωρίς να χρειαστεί να είστε πάντα δίπλα. Βάλτε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα. Καθώς το ξύλο είναι ένα πορώδες υλικό, όταν το νερό βράσει και ο αφρός σχηματιστεί, θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τη κουτάλα, η οποία θα εμποδίσει το νερό να ξεχειλίσει. Τέλεια!
  6. Πώς να διατηρήσετε τα φρούτα περισσότερο

    Για να διατηρήσετε τα μήλα, τα αχλάδια , τα βερίκοκα , τα σταφύλια και όλα τα άλλα φρούτα, υπάρχει ένα εξαιρετικό κόλπο: κόψτε ένα φελλό στα δύο και βάλτε τον στο καλάθι των φρούτων. Ο φελλός θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία από τα φρούτα, εμποδίζοντάς τα να μαυρίσουν και να σαπίσουν γρήγορα.
  7. Πώς να μη σας χαλάσουν οι πατάτες
    Για να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πατάτες, εκτός από το να τις έχετε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος, βάλτε και ένα μήλο μαζί με τις πατάτες. Το μήλο όχι μόνο θα τις κρατήσει γερές, αλλά θα είναι και σκληρές. Τέλειο!
  8. Η σωστή σειρά που πρέπει να σέβεστε όταν κάνετε μια βινεγκρέτ
    Το να κάνετε μια σπιτική βινεγκρέτ δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν έχετε τις σωστή ποσότητα των υλικών αλλά και την σωστή σειρά που θα τα χρησιμοποιήσετε. Πρώτα ανακατεύετε τα στερεά υλικά (αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, μέλι, πετιμέζι), έπειτα τα όξινα (ξύδι, λεμόνι, βαλσάμικο, κρασί) και τέλος το ελαιόλαδο.
  9. Πώς να αφαιρέστε την πίκρα από τα αντίβ και τις μελιτζάνες
    Τα αντίβ είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό αλλά πολλές φορές, η πίκρα τους είναι πολύ έντονη. Για να την μετριάσετε, απλώς, βυθίστε ένα μυτερό μαχαίρι στη βάση του και τρυπώντας όσο πιο βαθιά μπορείτε, αφαιρέστε αρκετό από το σκληρό κοτσάνι του. Αυτό είναι ο κύριος υπεύθυνος για την θρυλική πικρίλα των αντίβ. Όσο για τις μελιτζάνες… απλά τις κόβετε σε κομμάτια ή φέτες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να σταθούν για 30 λεπτά. Ξεπλένετε και είναι έτοιμες να μαγειρευτούν.
  10. Πώς να μη σας μουχλιάσει η μαρμελάδα
    Όταν ανοίγετε ένα βάζο από μαρμελάδα, που έχετε αρκετό καιρό στο ψυγείο και το πρώτο πράγμα που βρίσκετε είναι ένα στρώμα μούχλας, δεν είναι ότι καλύτερο … Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να το αποφύγετε. Βάλτε μια λεπτή στρώση ζάχαρη πάνω από τη μαρμελάδα, η οποία θα εμποδίσει τα βακτήρια και άλλους μύκητες.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *