προορισμός…γεύση!

To σεμινάριο που απολαύσαμε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ήταν αφιερωμένο στα εξαιρετικά προϊόντα της E-LA-WON. O Iωάννης Καμπούρης ήταν μαζί μας για να μας πει πως κατάφερε να κάνει την E-LA-WON διάσημη για τα εξαιρετικά, ανόθευτα, πολύτιμα ελαιόλαδα που παράγει. Χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά σκευάσματα το «υγρό χρυσάφι» της είναι αξεπέραστο.
Mας έδειξε τον σωστό τρόπο που πρέπει να γνωρίζουμε για να το δοκιμάσουμε αλλά και όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχουμε.
Εκτός από το ελαιόλαδο, δοκιμάσαμε για πρώτη φορά τα πρωτότυπα πέστο που έχει δημιουργήσει τα οποία είναι εξαιρετικά. Πέστο λιαστής τομάτας με μαστίχα, βασιλικό και me-Li E-LA-WON, φτιαγμένο με αγνά, αυθεντικά και μοναδικά υλικά της Ελληνικής φύσης και Πέστο μαϊντανού με τρυφερά φύλλα μαϊντανού με ξύσμα σκόρδου και κάππαρη συνοδευόμενα από Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο  E-LA-WON, όπου διατηρούν αναλλοίωτα τη  φρεσκάδα και το έντονο άρωμά τους.
Όσο για το Me-Li της E-LA-WON νομίζω ότι αγγίζει την τελειότητα. Εκτός από το θυμαρίσιο, το μέλι Ελάτης, το μέλι καστανιάς, είχαμε την εξαιρετική τύχη να δοκιμάσουμε το σπάνιο μέλι Βανίλια Ελάτης που προέρχεται από τα μαύρα έλατα του όρους Μαίναλο στην Αρκαδία. Το μέλι αυτό δε συλλέγεται από τα άνθη αλλά από ένα μελίτωμα (ρητίνη) που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του μαύρου ελάτου.
Με όλα αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα, οι συνταγές ήταν ιδιαίτερες. Μια σαλάτα με φινόκιο, αχλάδι, καρύδια, μαραθόσπορο και το σπάνιο me-Li Βανίλια Ελάτης, ένα αλμυρό κέικ με ανθότυρο, φέτα και πέστο μαϊντανού αλλά και φοβερά σαραγλάκια με ξερά φρούτα και σιρόπι με me-Li Καστανιάς ήταν ότι έπρεπε για να αναδειχθούν τα προϊόντα της E-LA-WON.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *