προορισμός…γεύση!

Ο δεσμός μου με την Le Cordon Bleu Paris κρατάει πολλά χρόνια. Από τότε που αποφάσισα να διαβώ το κατώφλι της για να μαθητεύσω δίπλα σε άριστους καθηγητής με τεράστια εμπειρία και γνώση. Σε αυτή τη σχολή, χρωστάω την τεχνική της γαλλικής κουζίνας, την οργανωτικότητας και την μεθοδικότητα που διδάχτηκα και με ακολουθούν σε όλη μου την επαγγελματική πορεία. Αισθάνομαι, ιδιαίτερα τυχερή, που απέκτησα τις βάσεις της γαστρονομίας, σε μια τέτοια σχολή.
SNV31285r H Le Cordon Bleu δεν είναι μια οποιαδήποτε σχολή μαγειρικής. Είναι ένας ναός που εξυμνεί την γαστρονομία και σου δίνει τα εφόδια για να αποκτήσεις ταυτότητα στο χώρο της εστίας. Με ένα τεράστιο δίκτυο που περιλαμβάνει περισσότερες από 35 σχολές σε 20 διαφορετικές χώρες, η Le Cordon Bleu είναι ότι καλύτερο μπορεί να επιλέξει όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με το αντικείμενο.
36503rΑπό το 1895 που ξεκίνησε την λειτουργία της δεν έχει σταματήσει να προχωρά, να εξελίσσεται και να μεταλαμπαδεύει γνώση και τεχνική σε πάνω από 20.000 σπουδαστές ετησίως. Μεγάλα ονόματα της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας, οινολογίας έχουν περάσει από τις αίθουσές της και οι περισσότεροι γίνονται περιζήτητοι.
SNV31280r Στο τελευταίο μου ταξίδι στο Παρίσι, δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση της Sandra Messier, υπεύθυνης επικοινωνίας και Marketing της σχολής, για να με ξεναγήσει στα καινούρια κτίριά τους.

Με την Sandra Messier και την Keye Baudinette στην είσοδο της σχολής.
Με την Sandra Messier και την Keye Baudinette στην είσοδο της σχολής.

Ο ενθουσιασμός μου δεν μπορεί να περιγραφεί, αφού ο δεσμός μου με την Le Cordon Bleu, δεν έχει κοπεί, και κάθε χρόνο την επισκέπτομαι κάνοντας πολλές παρουσιάσεις ελληνικής μαγειρικής.
Συνάντησα την Sandra στην είσοδο του επιβλητικού κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στο εμπορικό κέντρο Beaugrenelle στην καρδιά του Παρισιού.

Με την Kaye Baudinette, διευθύντρια του Κέντρου Πόρων στην Le Cordon Bleu Paris.
Με την Kaye Baudinette, διευθύντρια του Κέντρου Πόρων στην Le Cordon Bleu Paris.

Με θέα τον Σηκουάνα, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις καλύπτουν μια έκταση 4.000 τ.μ. με ένα εντυπωσιακό κεντρικό κτίριο με μοντέρνα αισθητική και ιδιαίτερη έμφαση στο αλουμίνιο και το γυαλί. Όπως με ενημέρωσε η Sandra, το κτίριο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις τελευταίες περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
17r Το εντυπωσιακότερο όλων, όμως είναι ο πρωτότυπος λαχανόκηπος 800 τ.μ. που βρίσκεται στην οροφή του κτιρίου. Αυτό ο κήπος είναι ενεργειακά αυτόνομος (η ζεστασιά του καπνού της κουζίνας χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του θερμοκηπίου, υπάρχει δεξαμενή βρόχινου νερού η οποία παρέχει νερό στον κήπο και πολλούς κομποστοποιητές για παροχή λιπασμάτων αλλά και κυψέλες μελισσών για την παραγωγή μελιού.

Ο λαχανόκηπος στην οροφή της σχολής.
Ο λαχανόκηπος στην οροφή της σχολής.
Οι κυψέλες με τα μελίσσια.
Οι κυψέλες με τα μελίσσια.

Ο κήπος, επιτρέπει στους μαθητές να καλλιεργούν φρούτα, λαχανικά και βόταν αλλά και βρώσιμα λουλούδια τα οποία χρησιμοποιούν στα μαθήματα μαγειρικής.
Η ξενάγηση με την Sandra συνεχίστηκε στο εσωτερικό της σχολής που πραγματικά εντυπωσιάστηκα.
9rΕπτά αίθουσες πρακτικής για μαθήματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, συμπεριλαμβανομένης μια αίθουσας σχεδιασμένης ειδικά για να παρέχει μαθήματα ασιατικής κουζίνας (Ταϊλάνδη, Ιαπωνία και Κίνα), τρεις αίθουσες εκδηλώσεων.
36520rMία αίθουσα αφιερωμένη στην τέχνη του κρασιού, έξι αίθουσες διδασκαλίας σε ένα χώρο υποδοχής 450 τ.μ., μια αίθουσα ψηφιακής τεχνολογίας άρτια εξοπλισμένη και μια μεγάλη βιβλιοθήκη η οποία περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από βιβλία και διεθνή γαστρονομικά περιοδικά, ένα κατάστημα που διαθέτει μια επιλογή από γκουρμέ προϊόντα αλλά και μια σειρά από εξοπλισμό κουζίνας και ζαχαροπλαστικής, ένα ατελιέ με μαθήματα μαγειρικής για τους ερασιτέχνες, πριβέ ή ομαδικά και τέλος, το Le Cordon Bleu Café που επιτρέπει στους σπουδαστές αλλά και τους επισκέπτες να δοκιμάσουν μια σειρά παρασκευασμάτων τα οποία μπορούν να τα απολαύσουν επιτόπου ή και να τα πάρουν στο σπίτι.
2346r

logo

 

 

https://www.facebook.com/lecordonbleuparis/
https://www.cordonbleu.edu/paris/home/en

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *