προορισμός…γεύση!

Το Evi Evane αποτελεί για εμένα και την αδελφή μου Μαρία, ένα παιδί που το «κανακεύουμε» από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους, το 2006. Θέλοντας να δώσουμε λίγο από το άρωμα, τον ήλιο, την γεύση της Ελλάδας στους φίλους μας γάλλους και να τους προϊδεάσουμε για το τι μπορούν να απολαύσουν στη χώρα μας ξεκινήσαμε να δίνουμε καθημέρινα μια μάχη ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα στο χώρο της εστίασης.
1IMG_91971IMG_9174

Ο Σήφης Μηλάκης, υπεύθυνος αγορών του Εvi Evane, φροντίζει τα έχουμε κάθε πρωί τα πιο φρέσκα υλικά μαζί με το ζεύγος Κώστα & Ελένη Νικολάου.
Η ψυχή του Evi Evane, Σήφης Μηλάκης, υπεύθυνος κεντρικής κουζίνας και εργαστηρίου αλλά και υπεύθυνος αγορών που φροντίζει να έχουμε κάθε πρωί τα πιο φρέσκα υλικά μαζί με το ζεύγος Κώστα & Ελένη Νικολάου.

Εγώ στην κουζίνα με μια δυνατή ομάδα, και η Μαρία στη σάλα να υποδέχεται, να εξηγεί, να ξεναγεί, να ταξιδεύει όσους μας επισκέπτονται.
Ο γαστρονομικός τουρισμός ξεκινά από τη χώρα προέλευσης των ταξιδιωτών και σκοπός μας είναι να προϊδεάζουμε θετικά και να «εκπαιδεύσουμε» τους μελλοντικούς επισκέπτες της Ελλάδας για το τι πρόκειται να δοκιμάσουν σε ελληνικό έδαφος ώστε να έχουν μέτρο σύγκρισης και άποψη ενώ όταν επιστρέφουν, είμαστε εδώ για να “ενεργοποιούμε” τη νοσταλγία και τις γευστικές τους αναμνήσεις. Στο εστιατόριο εξάλλου δουλεύουμε ελληνικά προϊόντα με τα οποία συστήνουμε τις ελληνικές γεύσεις στο γαλλικό κοινό.
1IMG_9241

Ο τριάστερος chef Marc Veyrat.
Ο τριάστερος chef Marc Veyrat.
Η Κατερίνα και η Στέλλα Μηλάκη, το μέλλον του Evi Evane, με την Μαρία Διοίλη.

Φέτος, νομίζω ότι οι κόποι μας ανταμείφθησαν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Gilles Pudlowski, δημιουργός του γαλλικού οδηγού γαστρονομίας, Pudlo Paris, μας έκανε την τιμή να μας ανεβάσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, δίνοντάς μας την μεγάλη διάκριση ως «Το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι».
1IMG_9303 1IMG_9305 1IMG_9316 Mια εξαιρετική διάκριση που τιμά όλη την ομάδα που εργάζεται στο εστιατόριο και προσπαθεί να κάνει την ελληνική κουζίνα αλλά και, τα ελληνικά, τοπικά προϊόντα γνωστά στο εξωτερικό.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου, στο μοναδικό Four Seasons Hotel George V, στο κέντρο του Παρισιού, παρουσία πολλων διασήμων της γαλλικής γαστρονομίας.

Με την πασίγνωση chef Flora Mikula.
Με την πασίγνωση chef Flora Mikula.
Με τον έλληνα πρόξενο στη Γαλλία, Ιάσονα Καστελάκη.
Με τον έλληνα πρόξενο στη Γαλλία, Ιάσονα Καστελάκη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο έλληνας πρόξενος στη Γαλλία, Ιάσονας Καστελάκης.
Το εστιατόριο προλόγισαν ο Gilles Pudlowski, αλλά και ο Ανδρέας Μαυρομάτης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Mavromatis.

Η ώρα της βράβευσης με τον Gilles Pudlowski και τον Ανδρέα Μαυρομάτη του εστιατορίου Mavromatis.
Η ώρα της βράβευσης με τον Gilles Pudlowski και τον Ανδρέα Μαυρομάτη του εστιατορίου Mavromatis.

1IMG_9289 Ο Gilles Pudlowski, θέλοντας να τιμήσει το Evi Εvane, γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Στην καρδιά της Saint-Germain, οι αδερφές Ντίνα και Μαρία Νικολάου, που έχουν αναλάβει την κουζίνα και την σάλα αντίστοιχα, έστησαν μια ταβέρνα την οποία μετέτρεψαν σε μια διακριτική ελληνική γαστρονομική πρεσβεία. Τα καλύτερα ελαιόλαδα, κρασιά από την Πελοπόννησο και τα νησιά, κλασικές και comfort συνταγές που αποθεώνουν επιδέξια την ελληνική παράδοση με τη σοφία, τη σεμνότητα και τον ενθουσιασμό που της αρμόζει. Εμπιστευτείτε τις προτάσεις ημέρας και γευτείτε το φίνο πουρέ ρεβιθιών σερβιρισμένο με χταπόδι κονφί και φράουλες, και τον ταραμά, που είναι ο καλύτερος του Παρισιού, το αβγοτάραχο με ξύσμα λεμονιού, τους ντολμάδες με αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι και σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες και το ελληνικό γιαούρτι και φυσικά τους υπέροχους μπακαλιαροκεφτέδες που είναι το τέλειο ορεκτικό για να μοιραστείτε με την παρέα σας. Εν συντομία, συνδυασμένα με ένα ποτηράκι ούζο για καλωσόρισμα, ιδού ένας χώρος που θα σας διακτινίσει ευθύς στις Κυκλάδες».
1IMG_9279 Αμέσως μετά την βράβευση, προσφέραμε στους παρευρισκόμενους – στους δημοσιογράφους και ανθρώπους του χώρου της γαστρονομίας, «λίγη Ελλάδα» με μερικές αντιπροσωπευτικές νοστιμιές (ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, μπίρα, καφέ) που ήταν ευγενική χορηγία των προμηθευτών – και σημαντικών υποστηρικτών μας.
1IMG_92162 Θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους που εργάζονται κοντά μας αλλά και αυτούς που μας στηρίζουν καθημερινά, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίζουμε.

Η dream team του Evi Evane. Γιάννης Καζάκος, μετρ, Μαρία & Ντίνα Νικολάου, Σήφης Μηλάκης, υπεύθυνος αγορών, Λήδα Σεργίδου και Βασίλης Παπαζαχόπουλος, οι πολύτιμοι βοηθοί μου.
Η dream team του Evi Evane. Γιάννης Καζάκος, μετρ, Μαρία & Ντίνα Νικολάου, Σήφης Μηλάκης, υπεύθυνος αγορών, Λήδα Σεργίδου και Βασίλης Παπαζαχόπουλος, οι πολύτιμοι βοηθοί μου.
Με τους άντρες της ζωής μου... Γιώργο & Στέλιο Γρηγοριάδη.
Με τους δύο από τους τρεις, άντρες της ζωής μου… Γιώργο & Στέλιο Γρηγοριάδη. Ο αγαπημένος μου σύζυγος, Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης βρίσκεται πίσω από την κάμερα.

1IMG_9381

Mε την διάσημη chef pâtissière Claire Verneil και την αγαπημένη μου chef μαροκινής Κουζίνας, Fatéma Hall.
Mε την διάσημη chef pâtissière Claire Verneil και την αγαπημένη μου chef μαροκινής Κουζίνας, Fatéma Hall.

1 Comment

  1. Exceptional!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *