destination taste!

ΜΑΥΡΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΛΙΝΙ

ΜΑΥΡΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΛΙΝΙ

ΜΑΥΡΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΛΙΝΙ

: 4
: 30 min
: 20 min
           
: 30 min

Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει. Τα μπλινί σερβίρονται με χίλιους δύο τρόπους. Εγώ σας δίνω τον πιο εντυπωσιακό. Η μαύρη σκορδαλιά είναι μια συνταγή που εμπνεύστηκα όταν πρωτοδοκίμασα τον πολτό μαύρου σκόρδου. Δίνει ήπια αλλά τέλεια γεύση και εντυπωσιακό χρώμα.

Υλικά
  • Για τα μπλινί
  • 50 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 130-150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2/3 κουτ. σούπας ξερή μαγιά
  • 1/3 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Για την μαύρη σκορδαλιά
  • ½ φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο (2 – 3 ημερών)
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές κρέμα μαύρου σκόρδου (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και deli)
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρυδόψυχα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα μπλινί: Σε μια λεκανίτσα ρίχνω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, το σχοινόπρασο και το αλάτι και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Ρίχνω το αλεύρι, σε δόσεις, χτυπώντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι να φτιάξω ένα πυκνό, παχύ χυλό, χωρίς κομπαλάκια. Προσθέτω τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το λεκανάκι με μια πετσέτα και το αφήνω για 30 λεπτά σε ένα σχετικά ζεστό μέρος του σπιτιού, μέχρι ο χυλός να διογκωθεί και να αφρίσει στην επιφάνειά του.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω κουταλιές από τον χυλό στο λάδι και με τη ράχη της κουτάλας τον απλώνω για να γίνει κυκλικός και λεπτός. Για ένα μεγάλο μπλινί βάζω 1 γεμάτη κουταλιά, ενώ για μικρά μπλινί-μεζεδάκια βάζω 1/3 της κουταλιάς ή και λιγότερο. Τηγανίζω τα μπλινί για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πάρει η χρώμα η κάτω πλευρά. Με μια σπάτουλα τα γυρίζω και τα τηγανίζω για άλλα 1 – 2 λεπτά.
  • Βήμα 3 Τα βγάζω και τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 4 Για τη σκορδαλιά: Με ένα μαχαίρι αφαιρώ την κόρα του ψωμιού. Κομματιάζω την ψίχα και τη μουσκεύω για μερικά λεπτά σε κρύο νερό. Τη στύβω καλά με τα χέρια μου αλλά όχι πολύ σφικτά.
  • Βήμα 5 Ρίχνω στον κάδο του μπλέντερ την ψίχα, το μαύρο σκόρδο, τα καρύδια, το ξίδι, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι, και πολτοποιώ τα υλικά μέχρι να φτιάξω μια πάστα λεία και ομοιογενή, όχι πολύ σφικτή. Ρίχνω σταδιακά και το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει ακόμα πιο αφράτο και λείο. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος.

Related Posts

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ

Κεφτεδάκια δεν σημαίνει απαραίτητα να περιέχουν κρέας. Φτηνά υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν με την τεχνική του κεφτέ και να λατρευτούν από όλους όσους δεν θα τα δοκίμαζαν ποτέ. Εγώ σας δίνω τις πιο αγαπημένες μου συνταγές. Ρεβιθοκεφτέδες σιφναίικοι Μαρουλοκεφτέδες Τονοκεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας Ταραμοκεφτέδες λεμονάτοι […]

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

Οι λουκουμάδες δεν είναι μόνο γλυκοί. Η τεχνική είναι κοινή για γλυκά και αλμυρά μείγματα. Το συγκεκριμένο έχει απίθανα καπνιστή γεύση από το σκουμπρί και λιώνει εξαιρετικά στο στόμα.



Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο