Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

«68»… Γεύση και Άρωμα σε ένα μοναδικό χώρο

«68»… Γεύση και Άρωμα σε ένα μοναδικό χώρο

Ακόμη μια φορά καλεσμένοι του πολυβραβευμένου γάλλου σεφ Guy Martin, το www.dinanikolaou.gr σας ξεναγεί στην ωραιότερη λεωφόρο του κόσμου, στα Ηλύσια Πεδία, για να σας γνωρίσει έναν πρωτότυπο χώρο εστίασης μέσα στη μυθική μπουτίκ αρωμάτων της Guerlain, που εγκαταστάθηκε εδώ το 1914!

Μια ηλιόλουστη μέρα διασχίζουμε την υπέροχη μπουτίκ και κατεβαίνουμε τα μαρμάρινα σκαλιά του «68» -αυτό είναι το όνομα του εστιατορίου- που δεν δηλώνει παρα το νούμερο στη λεωφόρο Champs Elysees!
_n_03443-webΗ Sophie Jousseaume μας υποδέχεται στην είσοδο και δεν παραλείπει να τονίσει την αγάπη της για τη χώρα μας και την ομορφιά του ελληνικού τοπίου.
Τα λουλούδια κυριαρχούν τόσο στα βάζα όσο και σαν ντεκόρ σχεδιασμένα πάνω στα τραπέζια. Έτσι διαλέγει κανείς το χρώμα των λουλουδιών που θέλει να απολαύσει κατά τη διάρκεια του γεύματος!
salle-webH ιστορία του χώρου που μας φιλοξενεί, αρχίζει με τη συνάντηση δυο προικισμένων ανδρών, του σεφ Guy Martin και του αρωματοπιού του οίκου GUERLAIN, Τierry Wasser, στο τέλος του 2013.
guy-webΑνάμεσα στην ελβετική μύτη και τον σεφ της Σαβοίας αναπτύχθηκε αμέσως μια συνενοχή για αυτό που τόσο ήθελαν να κάνουν. Το άρωμα είναι ένα στοιχείο βασικό της αυθεντικής κουζίνας και η βανίλια, το γιασεμί, το περγαμόντο μπαίνουν στα πιάτα της κάρτας και μοιράζονται το πάθος τους για τα αρώματα της φύσης…
salle-3-webΗ φωτεινότητα της αρχιτεκτονικής της αίθουσας έχει την υπογραφή του αμερικάνου Peter Marino που καταφέρνει να κάνει τον υπόγειο ουσιαστικά χώρο να λάμπει. Τρεις υπέροχοι πολυέλαιοι Baccarat κάνουν τις αίθουσες σχεδόν ηλιόλουστες και οι εντυπωσιακοί καθρέφτες τον πλημμυρίζουν με φως.
Η σικ διακόσμηση αφιερώνει ιδιαίτερη προσοχή στα μοτίβα με άνθη που κοσμούν τα τραπεζια. Είναι ένας χώρος που ενώνει τη γαστρονομία με την αρωματοποιία.
Η κάρτα ειναι μικρή αλλά περιεκτική, αφού περιλαμβάνει κρέας και ψάρι αλλά και μια μεγάλη επιλογή από επιδόρπια που κανείς δε μπορεί να αντισταθεί!
guy-4-webΔιαλέγουμε για πρώτο πιάτο μαριναρισμένη πέστροφα με αβοκάντο και γκρέιπ φρουτ, με αρωματικό πιπέρι από το Νεπάλ. Για κύριο πιάτο, ψάρι, γλώσσα με φινόκιο και καρδιές αγκινάρας. Η γαστρονομική μας εμπειρία συνοδεύεται από ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί της ανατολικής Γαλλίας πολύ ελαφρύ και διάφανο.
guy-2-webΓια το τέλος κρατάμε το καλύτερο.
Tάρτα φράουλας σερβιρισμένη με σορμπέ γιαούρτι και βασιλικό: η αποθέωση της εκλεπτυσμένης μοναδικής γαλλικής ζαχαροπλαστικής!
guy-3-webΤέλος μια βιτρίνα με μικρές λιχουδιές περιμένει τους βιαστικούς επισκέπτες με μια συλλογή γλυκισμάτων και αρωματικών κεριών με την υπογραφή Guerlain.
comptoir-webΤο εστιατόριο είναι ανοιχτό όλη τη μέρα και μπορεί κανείς να γευτεί το πρωινό, ένα μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα, καφέ ή τσάι για το απόγευμα ή ένα ρομαντικό δείπνο.
Η ευχαρίστηση μας δε μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τη χαρά καθε γυναίκας: να αγοράσουμε καλλυντικά από οίκο Guerlain. Ένα μικρό κόκκινο κραγιόν είναι πάντα χρήσιμο μετά από τέτοια εδέσματα για να δώσουμε χρώμα και να ανανεώσουμε το χαμόγελό μας!
salle-2-web


Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]