προορισμός…γεύση!

Αν αγαπάτε το γάλα αλλά το έχετε συνδυάσει να το πίνετε το πρωί μόνο του ή με τα δημητριακά σας, ήρθε η ώρα να το δείτε αλλιώς! Μετά από αυτά που θα σας πω, είμαι σίγουρη πως θα το δείτε διαφορετικά! Το γάλα λοιπόν μπορεί:

Κάνει το δέρμα μας απαλό
Γιατί άραγε η Κλεοπάτρα έκανε πάντα το μπάνιο της με γάλα; Κάτι θα ήξερε! Σήμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα για την ενυδάτωση του δέρματος, ανακατεύοντας λίγο γάλα σε σκόνη με λίγο νερό. Αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά στο πρόσωπό σας, και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Αφαιρέσει το μακιγιάζ
Την επόμενη φορά που θέλετε να ξεβαφτείτε, πάρτε ένα βαμβάκι και… λίγο γάλα! Θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με τη συνηθισμένη σας lotion, αλλά πολύ πιο αποτελεσματικό και θα αφήσει το δέρμα σας πολύ απαλό. Το ιδανικό γάλα; Επιλέξτε γάλα αμυγδάλου, το οποίο περιέχει λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

Απαλύνει τα εγκαύματα
Και όμως γίνεται! Το γάλα είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία κάποιων εγκαυμάτων. Πλούσιο σε πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα, βοηθά στη μείωση του πόνου. Εύχομαι φυσικά να μη το χρειαστείτε, αλλά τύχει και καείτε στο μαγείρεμα, δοκιμάστε το… Θα με θυμηθείτε.

Βγάλτε κάποιο λεκέ
Εκεί λοιπόν που πίνετε ήσυχα το καφεδάκι σας, έρχεται ο μικρός και το ρίχνει κατά λάθος πάνω στο αγαπημένο σας πουκάμισο! Μην μου ανησυχείτε! Σας έχω το τέλειο κόλπο! Δεν χρειάζεται να τρίβετε με τις ώρες πάνω στο λεκέ. Απλά μουσκέψτε το ρούχο μέσα σε ζεστό γάλα και θα δείτε το λεκέ να εξαφανίζεται σιγά -σιγά! Τέλειο;

Καταπολεμά την υπερβολική κόπωση
Πίνοντας ένα ποτήρι γάλα μετά από μια δύσκολη προπόνηση, μας βοηθά την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσουμε, να μη πονάει όλο το σώμα μας!

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Απάντηση