προορισμός…γεύση!

Έχετε μικρή κουζίνα και λίγα ντουλάπια; Η σωστή οργάνωση μπορεί να βοηθήσει να εξοικονομίσετε χώρο και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία της κουζίνας.

 1. Αν το ντουλάπι σας χωράει περιστρεφόμενο δίσκο, τοποθετήστε τον και τακτοποιήστε εκεί μικρά μπουκάλια και κουτιά. Έτσι δεν θα ξεχνάτε τι έχετε στο βάθος και με μια απλή περιστροφή θα τα έχετε όλα στο χέρι σας.
 2. Τακτοποιήστε τα βιβλία μαγειρικής σε ένα ανοιχτό ράφι μακριά από την υγρασία και την ζέστη της κουζίνας.
 3. Βάλτε ράγα με μικρούς γάτζους κάτω από τα ντουλάπια και κρεμάστε μικρές πλαστικές θήκες για να μπορείτε να κρατάτε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε καθημερινά.
 4. Φροντίστε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια να τα τοποθετήσετε στα ντουλάπια που βρίσκονται κοντά στις εστίες μαγειρέματος.
 5. Αγοράστε μια μεταλλική θήκη χαρτιών από ένα βιβλιοπωλείο και τοποθετήστε εκεί το αλουμινόχαρτο, τη μεμβράνη, το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Έτσι, θα είναι όλα συγκεντρωμένα και δεν θα πιάνουν χώρο.
 6. Προτιμήστε διάφανα πλαστικά δοχεία που σας επιτρέπουν να βλέπετε τι περιέχουν μέσα και δεν θα το ξεχνάτε για πολύ καιρό.
 7. Στο ντουλάπι των τροφίμων κατηγοριοποιήστε τα όπως θα κάνετε στη βιβλιοθήκη σας. Κονσέρβες (σάλτσες, γάλατα κ.λπ.) , Ζυμαρικά & Ρύζια, Άλευρα & Ζάχαρες, Ψωμάκια & Φρυγανιές κ.λπ.
 8. Βγάλτε όλα τα πλαστικά δοχεία και κουτιά που έχετε στο ντουλάπι και πετάξτε ότι είναι φθαρμένο, παλιό, δεν έχει καπάκι ή έχετε χρόνια να το χρησιμοποιήσετε. Όσα κρατήσετε αφαιρέστε τα καπάκια και τοποθετείστε το ένα μέσα στο άλλο για να περιορίσετε τον χώρο που πιάνουν. Τα δε καπάκια, βάλτε τα όλα μαζί σε μια θήκη χαρτιών.
 9. Βάλτε ράγα για να κρεμάσετε τις κουτάλες μαγειρέματος ή και μικρά κατσαρολάκια.
 10. Αν δεν έχετε ειδικό ράφι για τα μπουκαλάκια των μπαχαρικών σας, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα ξύλινο, ρηχό κουτί ή αν σας είναι δύσκολο χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτί από παπούτσια. Αφαιρέστε το καπάκι του και τοποθετείστε το πλάγια με το άνοιγμα προς τα εσάς. Κολλήστε αυτοκόλλητες ετικέτες στα βαζάκια των μπαχαρικών γράφοντας το είδος τους και στοιβάστε τα, πλάγια, το ένα πάνω στο άλλο.
 11. Στο συρτάρι με τα εργαλεία σας, φτιάξτε διαχωριστικές θήκες από ξύλο ή χαρτόνι ή τοποθετήστε μικρά πλαστικά δοχεία ώστε να μπορείτε τα τα ταξινομείτε εύκολα.
 12. Αν δεν διαθέτετε μεγάλο συρτάρι για τα ταψιά, τις λαμαρίνες και τα βαριά πιρέξ, αξιοποιήστε το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη σας. Φτιάξτε ένα απλό, ξύλινο ράφι και τοποθετήστε τα εκεί.

1 Comment

 1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *